ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δημοσιεύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017, 18:07Εκτύπωση

Η σημερινή σύλληψη ενός Παλαιστίνιου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο οποίος επέκρινε τις παλαιστινιακές αρχές στο facebook είναι μια ξεδιάντροπη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Ο Ίσα Άμρο, συντονιστής της Νεολαίας Ενάντια στους Εποικισμούς, με έδρα την Χεβρώνα, και πρώην ερευνητής της ισραηλινής ΜΚΟ B’ Tselem, συνελήφθη περίπου στις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, σήμερα, από τις Παλαιστινιακές Προληπτικές Δυνάμεις Ασφαλείας, αφότου ανάρτησε σχόλια στη σελίδα του στο facebook επικρίνοντας την χτεσινή σύλληψη ενός δημοσιογράφου τοπικού ραδιοφώνου από τις ίδιες Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

«Είναι εξωφρενικό ένας διακεκριμένος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να έχει συλληφθεί απλά επειδή εξέφρασε την άποψή του στο διαδίκτυο. Η κριτική στις αρχές δεν θα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα. Η σύλληψη του Ίσα Άμρο είναι η νεότερη απόδειξη ότι οι παλαιστινιακές αρχές είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν την εκστρατεία καταστολής εναντίον της ελεύθερης έκφρασης», δήλωσε η Magdalena Mughrabi, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Έχουμε δει μια ανησυχητική κλιμάκωση της καταστολής της ελευθερίας της έκφρασης, εκ μέρους των παλαιστινιακών αρχών, τους τελευταίους μήνες. Αντί να συνεχίζουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους να καταστείλουν τις φωνές των διαφωνούντων, οι παλαιστινιακές αρχές θα πρέπει άμεσα και άνευ όρων να απελευθερώσουν τον Ίσα Άμρο και να σταματήσουν την παρενόχληση και τον εκφοβισμό ακτιβιστών και άλλων που τολμούν να λένε ελεύθερα την άποψή τους».

Η Διεθνής Αμνηστία πρόσφατα ανέδειξε μια τρομακτική κλιμάκωση στις επιθέσεις στα μέσα και την ελευθερία της έκφρασης τόσο, από τις παλαιστινιακές αρχές στη Δυτική Όχθη, όσο και από την ντε φάκτο διοίκηση της Χαμάς στη Γάζα, με συλλήψεις μιας σειράς δημοσιογράφων και κλείσιμο αντιπολιτευόμενων ιστοσελίδων.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.