Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, 12:08Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας ανακοινώνει ότι νέος Διευθυντής του Τμήματος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έπειτα από δημόσια αναγγελία για την πλήρωση της θέσης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα εργαστεί για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τμήματος και για την ενίσχυση της δράσης του για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις αρχές τους παγκόσμιου κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι προκλήσεις για το νέο Διευθυντή είναι υψηλές αφού υπάρχει μία διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως αποτέλεσμα της οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, αλλά και ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές και χορηγίες των μελών και των υποστηρικτών του και δεν δέχεται κρατική ή διακρατική χρηματοδότηση, καθήκον του νέου Διευθυντή είναι η ανάπτυξη του Τμήματος και η διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας του σε μία δύσκολη χρονική περίοδο.

Στο άμεσο μέλλον το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, υποστηρίζοντας πάντα τις διεθνείς εκστρατείες του κινήματος, θα συνεχίσει τη δράση του σε θέματα σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των μεταναστών/ριών και προσφύγων, τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, την αστυνομική αυθαιρεσία και τα εγκλήματα μίσους.

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας από την ίδρυσή του το 1975 στην Ελλάδα, εργάζεται διαρκώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την υποστήριξη χιλιάδων αφοσιωμένων μελών, εθελοντών και επαγγελματιών. Πρόεδρος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η κυρία Αναστασία Μπουρδάρα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.