Ο ERKIN MUSAEV ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου 2017, 13:02Εκτύπωση

Ο Erkin Musaev, ένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος του Ουζμπεκιστάν και υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος βασανίστηκε και στη συνέχεια φυλακίστηκε αδίκως από τις αρχές, έγραψε μια ευχαριστήρια επιστολή στη Διεθνή Αμνηστία μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Erkin Musaev καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση το 2007 μετά από μια σειρά από εξαιρετικά άδικες δίκες - κατηγορήθηκε για κατασκοπεία για ένα κράτος-μέλος (το όνομα του οποίου δεν είναι γνωστό) του ΝΑΤΟ και για κατάχρηση χρημάτων των Ηνωμένων Εθνών. Η καταδίκη του βασίστηκε σε μια ομολογία που αναγκάστηκε να υπογράψει, αφού οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασφαλείας απειλούσαν την οικογένειά του.

Εξοργισμένοι από την αδικία της κράτησής του χωρίς δίκαιη δίκη, χιλιάδες υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας έλαβαν δράση για τον Erkin Musaev ζητώντας την απελευθέρωσή του ως μέρος της εκστρατείας «Write for Rights 2014».

Ελεύθερος πλέον, έγραψε μια επιστολή που ευχαριστεί προσωπικά τους ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας που μίλησαν για αυτόν:

«Θέλω να εκφράσω μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όλους τους ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς επίσης  και σε όλους εκείνους που υποστήριξαν εμένα και την οικογένειά μου σε μια δύσκολη περίοδο. Η απελευθέρωσή μου είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη και η συμμετοχή σας σε αυτή είναι ανεκτίμητη.

Η απελευθέρωσή μου είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη, και η συμμετοχή σας σε αυτή είναι ανεκτίμητη

 Erkin Musaev

Θα ήθελα να επισημάνω ότι μετά τις επιστολές υποστήριξης των ακτιβιστών, η στάση της διοίκησης στο κρατητήριο άλλαξε απέναντί μου. Το προσωπικό της φυλακής άρχισε να μου συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη προσοχή και μεταφέρθηκα σε ευκολότερη δουλειά.

Ο πατέρας μου μού είπε ότι μετά την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας, άλλαξε επίσης η στάση της διεθνούς κοινότητας για την υπόθεσή μου. Και πάλι, είμαι πολύ ευγνώμων σε εσάς και σε όλους τους ακτιβιστές/τριες της οργάνωσής σας.

Θέλω να προσθέσω ότι αυτή είναι η αρχή της νίκης, καθώς [αυτή η εκστρατεία] εμφύσησε ένα πνεύμα ελπίδας και αγώνα και σε άλλους καταδικασμένους και τις οικογένειές τους. Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή [σωφρονιστικό ίδρυμα] είδαν επίσης τον αγώνα μας. Δώσατε ελπίδα στις ψυχές αυτών των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο δική μου η νίκη, αλλά και όλων όσων έχουν καταδικαστεί απερίσκεπτα.

Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή [σωφρονιστικό ίδρυμα] είδαν επίσης τον αγώνα μας. Δώσατε ελπίδα στις ψυχές αυτών των ανθρώπων

Erkin Musaev

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα κάνατε για μένα.

Erkin

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.