ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ TRUMP

Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2017, 12:50Εκτύπωση

Ενώ πολιτικοί ηγέτες και επιχειρηματίες συμμετέχουν, από την περασμένη Δευτέρα, στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, οι επικεφαλής έξι εκ των μεγαλύτερων ΜΚΟ και οργανώσεων θεσμικής πίεσης στον κόσμο τους καλούν να απορρίψουν τις πολιτικές φόβου και διαχωρισμού και να δεσμευτούν εκ νέου ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για έναν ελεύθερο, βιώσιμο και δίκαιο κόσμο.

Σε κοινή τους δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Donald Trump ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας, του Avaaz, της Greenpeace, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), της Oxfam International και της Διεθνούς Διαφάνειας, καταδικάζουν το κλίμα ανεκτικότητας απέναντι στα εγκλήματα μίσους και τις διακρίσεις που σημειώνει άνοδο σε πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια.

Όλοι όσοι προωθούν την πολιτική του φόβου και της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων προσφέρουν τη λάνθασμένη θεραπεία για τις κοινωνικές και οικονομικές αδικίες που συντελούνται παγκοσμίως.

 

«Το μήνυμά μας προς τους παγκόσμιους ηγέτες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ξεκάθαρο: οι οργανώσεις μας, οι εκατομμύρια υποστηρικτές μας και η κοινωνική δικαιοσύνη θα σας παρακολουθούν. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο ενάντια στην αδικία», τονίζουν οι επικεφαλής των έξι οργανώσεων σε απόσπασμα της κοινής δήλωσής τους.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ο λαϊκίστικος λόγος ορισμένων πολιτικών και ηγετών εκμεταλλεύεται τη βαθιά απογοήτευση πολλών ανθρώπων που πηγάζει από την κοινωνική και οικονομική αδικία, καθώς και από το θυμό τους για την ανισότητα, τη μαζική διαφθορά, το έλλειμμα αξιοπρεπούς εργασίας, την ατιμωρησία και την ασύδοτη άσκηση εξουσίας. Ωστόσο, όλοι όσοι προωθούν την πολιτική του φόβου και της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων προσφέρουν τη λανθασμένη θεραπεία για τις κοινωνικές και οικονομικές αδικίες που συντελούνται παγκοσμίως».

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.