ΕΛΛΑΔΑ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2016, 22:31Εκτύπωση

Ελλάδα: Η Αστυνομία πρέπει να προστατέψει τους πρόσφυγες από συνεχιζόμενες ακροδεξιές επιθέσεις

Ενόσω οι επιθέσεις από ακροδεξιούς ακραίους εναντίον προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας συνεχίζονταν για τρίτη μέρα στο ελληνικό νησί της Χίου, η Gauri van Gulik, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, δήλωσε:

«Αυτές οι αποτρόπαιες επιθέσεις εναντίον προσφύγων δεν μπορεί να επιτρέπεται να συνεχίζονται ατιμωρητί. Τις δυο τελευταίες νύχτες, ύποπτοι ακροδεξιοί πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και τμήματα βράχου κάτω στον καταυλισμό από τα τείχη του κάστρου, προκαλώντας τραυματισμούς και πανικό. Τουλάχιστον ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε από μια πέτρα μόνο αυτό το απόγευμα».

«Η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές οφείλουν όχι μόνο να λάβουν επείγοντα μέτρα για να διερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα μίσους και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά καθώς πλησιάζει η τρίτη νύχτα, πρέπει να δράσουν ούτως ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια των προσφύγων στο νησί».

Τις δυο τελευταίες νύχτες, ύποπτοι ακροδεξιοί πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και τμήματα βράχου κάτω στον καταυλισμό από τα τείχη του κάστρου, προκαλώντας τραυματισμούς και πανικό

Gauri van Gulik, Διεθνής Αμνηστία

Σε μια συγκέντρωση στη Χίο στις 13 Νοεμβρίου, βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή ζήτησαν απελάσεις.

Έως την Παρασκευή το πρωί, κανένας από αυτούς που επιτέθηκαν στον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στο λιμάνι της Χίου, δεν έχει συλληφθεί. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στη Διεθνή Αμνηστία: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί απόψε αν γίνει κι άλλη επίθεση και η Αστυνομία δεν είναι παρούσα. Φοβόμαστε πολύ».

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.