ΡΩΣΙΑ: ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016, 14:31Εκτύπωση

Το προσωπικό του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα έφτασε στη δουλειά σήμερα το πρωί και βρήκε αναπάντεχα το γραφείο σφραγισμένο με ένα σημείωμα από τις δημοτικές αρχές που τους ενημέρωνε να μην εισέλθουν στο γραφείο.

Δεν γνωρίζουμε τι ώθησε τις αρχές της Μόσχας να εμποδίσουν στα μέλη του προσωπικού μας την πρόσβαση στα γραφεία τους. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για την οποία δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση

John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη

Προς απάντηση σε αυτήν την εξέλιξη, ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη, δήλωσε:

«Δεν γνωρίζουμε τι ώθησε τις αρχές της Μόσχας να εμποδίσουν στα μέλη του προσωπικού μας την πρόσβαση στα γραφεία τους. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για την οποία δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση. Λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον κλίμα για το έργο της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία, υπάρχουν σαφώς αρκετές εύκολες εξηγήσεις που θα μπορούσαν να δοθούν, αλλά είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Προσπαθούμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι υπάρχει κάποια εξήγηση διοικητικής φύσεως γι’ αυτήν την παρακώλυση της εργασίας μας».

«Είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας ως ενοικιαστές».

Η σύντομη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο κεντρικό γραφείο της οργάνωσης στη Μόσχα, το οποίο ενοικιάζεται απευθείας από τις δημοτικές αρχές της πόλης, δήλωνε ότι το κτίριο αποτελούσε «ιδιοκτησία πόλης της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και ότι κανένας δε θα μπορούσε να εισέλθει στο κτίριο χωρίς τη συνοδεία ενός υπαλλήλου των δημοτικών αρχών. Οι κλειδαριές και το σύστημα συναγερμού είχαν αφαιρεθεί και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος φαινόταν ότι είχε διακοπεί.

Τα μέλη του προσωπικού κάλεσαν τον αριθμό τηλεφώνου των δημοτικών αρχών που αναφερόταν στην ειδοποίηση ώστε να επιλύσουν την κατάσταση, αλλά δεν υπήρχε καμία απάντηση. Επί του παρόντος, επιδιώκουν μια συνάντηση με τις δημοτικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο:
+44 (0)20 7413 5566 or +44 (0) 777 847 2126
email: [email protected]
twitter: @amnestypress
International Secretariat, Amnesty International, 1 Easton St., London WC1X 0DW, UK

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.