ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Δημοσιεύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2013, 12:58Εκτύπωση

Το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οφείλει ευγνωμοσύνη στον Νέλσον Μαντέλα

Ανταποκρινόμενη στη θλιβερή είδηση ​​του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα, η Διεθνής Αμνηστία αποτίνει φόρο τιμής σήμερα σε έναν οραματιστή ηγέτη στον αγώνα για την προστασία και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί την αδικία, ο Νέλσον Μαντέλα με το θάρρος του βοήθησε να αλλάξει ολόκληρος ο κόσμο μας», δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Ο θάνατος του Νέλσον Μαντέλα, δεν αποτελεί απώλεια μόνο για τη Νότια Αφρική. Είναι μια απώλεια για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγωνίζονται για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τον τερματισμό των διακρίσεων.»

«Η δέσμευση του Νέλσον Μαντέλα στα ανθρώπινα δικαιώματα συνοψίζεται στην απαρέγκλιτη αποφασιστικότητά του για την εξάλειψη των φυλετικών ανισοτήτων κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ, ακολουθούμενη από το ζωτικής σημασίας έργο του για την καταπολέμηση του HIV / AIDS στη Νότια Αφρική. Η κληρονομιά του σε όλη την Αφρική και τον κόσμο θα υπάρχει επί πολλές γενιές."

«Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας πολιτικός κρατούμενος, ο οποίος κρατήθηκε επίσης για τα πιστεύω του. Ήταν ένας άνθρωπος που καταλάβαινε πως ο αποκλεισμός των ομάδων καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας δημιουργώντας πολιτική ανισότητα. Το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο οφείλει ευγνωμοσύνη στον Νέλσον Μαντέλα. Όλοι εμείς που τον θαυμάζαμε πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα του.»

Τον Νοέμβριο του 2006 η Διεθνής Αμνηστία κήρυξε τον Νέλσον Μαντέλα «Πρεσβευτή Συνείδησης», σε αναγνώριση του έργου του εδώ και πολλά χρόνια να μιλάει ανοιχτά εναντίον παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο στη Νότιο Αφρική αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.amnesty.org για να διαβάσετε το πλήρες αφιέρωμα της Διεθνούς Αμνηστίας για τον Νέλσον Μαντέλα.

Για να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας, παρακαλούμε καλέστε στο: + 44 (0) 207 413 5729 ή στείλτε email στο: louise.orton @ amnesty.org

Για να δείτε βίντεο του Νέλσον Μαντέλα που ετοιμάστηκε από την οπτικοακουστική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας πατήστε εδώ http://youtu.be/Dk5_epATpaI

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.