ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ AMAZON ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020, 11:12Εκτύπωση

Η Amazon στοχοποιεί και εκφοβίζει εργαζόμενους/ες που ζητούν καλύτερες, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. Στείλτε email στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos και πείτε του να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, τα κέρδη της Amazon εκτινάχθηκαν, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της Jeff Bezos, να γίνεται το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι/ες της Amazon αγωνίζονται για να αποκτήσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και εργασιακή ασφάλεια.

Είναι ανθρώπινο δικαίωμά σας να συμμετάσχετε σε ένα σωματείο. Τα σωματεία είναι ζωτικής σημασίας - βοηθούν τους εργαζομένους/ες να διαπραγματευτούν με τους εργοδότες για τους μισθούς, τις ώρες και άλλες συνθήκες εργασίας. Τα σωματεία έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εργατικού δυναμικού της Amazon, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Ωστόσο, αυξάνονται οι καταγγελίες ότι η Amazon συντρίβει τις προσπάθειες των εργαζομένων να συνδικαλιστούν σε πολλές χώρες. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση και ανάλυση των ιδιωτικών ομάδων των εργαζομένων στο Facebook από την πλευρά της εταιρείας - ένας ισχυρισμός που η ίδια η εταιρεία δεν έχει αρνηθεί. Υπάρχουν επίσης αποδείξεις ότι η Amazon ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε ένα επεμβατικό σύστημα νέας τεχνολογίας για να κατασκοπεύει τους εργαζόμενους/ες. Ορισμένοι/ες εργαζόμενοι/ες που έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις κακές συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια του κορονοϊού αντιμετώπισαν πειθαρχικές ενέργειες ή απολύθηκαν.

Το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ξεκάθαρο. Όλοι και όλες έχουν το δικαίωμα να σχηματίζουν και να συμμετέχουν σε ένα σωματείο.

Δείξτε την υποστήριξή σας στους εργαζόμενους της Amazon. Ο Jeff Bezos λέει ότι διαβάζει προσωπικά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) που καταφθάνουν στα εισερχόμενά του - στείλτε του ένα email σήμερα λέγοντάς του ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ανθρώπινα δικαιώματα! Θα στείλουμε επίσης το email σας στους διευθυντές του Διοικητικού Συμβουλίου της Amazon.

Δελτίο Τύπου: Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ BLACK FRIDAY ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΤΗΣ AMAZON ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Έκθεση: «AMAZON, LET WORKERS UNIONIZE»


 

Υπογράφοντας την παρούσα έκκληση, θα σταλεί αυτόματα ένα email στον Jeff Bezos, με το παρακάτω κείμενο στα αγγλικά:

Αγαπητέ Jeff Bezos,

Μαθαίνω με μεγάλη ανησυχία τις καταγγελίες ότι η Amazon παρεμβαίνει στα δικαιώματα των εργαζομένων να οργανώνονται, επενδύοντας σημαντικούς πόρους για την παρακολούθηση των εργαζομένων και την αντιληπτή «απειλή» πιθανής συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Λέτε ότι εκτιμάτε τους εργαζόμενους/ες σας - αλλά αν το λέτε σοβαρά, πρέπει να σέβεστε το δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται και να εγγυάστε τα δικαιώματα των εργαζομένων που ενεργούν συλλογικά και μιλούν ενεργά και ανοιχτά για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας τους.

Υποστηρίζω τους εργαζόμενους/ες της Amazon και θα παρακολουθώ στενά αυτό το ζήτημα για να δω ποιες αλλαγές κάνετε για να διασφαλίσετε ότι τα δικαιώματά τους γίνονται πραγματικά σεβαστά.

Με εκτίμηση,