Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ: «ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!»

Δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017, 12:49Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Αντί να αντιμετωπίσουν μια από τις μεγαλύτερες καταστάσεις έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας των τελευταίων ετών, οι κυβερνήσεις μας κλείνουν τα μάτια και γυρνούν την πλάτη τους. Αντί να βρουν λύσεις αφήνουν το φόβο και το ρατσισμό να δηλητηριάζουν το δημόσιο διάλογο.

Κανένας άνθρωπος που αναζητά ασφάλεια δεν θα πρέπει να διακινδυνεύει τη ζωή του. Οι πρόσφυγες δραπετεύουν από τις βόμβες και τις διώξεις ελπίζοντας ότι άλλες χώρες θα σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και θα τους παράσχουν άσυλο. Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις ελπίδες τους.  

Ήρθε η ώρα να πούμε «Καλωσορίζω τους πρόσφυγες!»

Η απάντησή μας σε αυτήν την κρίση θα καθορίσει το είδος του κόσμου στο οποίο θα ζήσουμε εμείς και οι μελλοντικές γενιές. Αυτή είναι η στιγμή να υπερασπιστούμε όλα όσα μας ενώνουν σαν ανθρώπινα όντα. Αυτή είναι η στιγμή να αντισταθούμε στο φόβο και την προκατάληψη.

Ύψωσε τη φωνή σου: υπόγραψε την έκκλησή μας και μοιράσου το μήνυμά της με τους φίλους και την οικογένειά σου!

Μαζί θα στείλουμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες: oι πρόσφυγες χρειάζονται κοινές παγκόσμιες λύσεις, όπως η επανεγκατάσταση, καθώς και άλλους νόμιμους τρόπους για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.