ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΦΩΝΗ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δημοσιεύθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2011, 13:37Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 Νοεμβρίου, 2011
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -Έλληνες ηθοποιοί δίνουν
φωνή σε ακτιβιστές από όλον τον κόσμο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/12), η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει ακτιβιστική εκδήλωση για την Ελευθερία της Έκφρασης, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, στο Βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Οι ηθοποιοί, Βίκυ Βολιώτη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, καθώς και ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος*, θα διαβάσουν ιστορίες ανθρώπων από όλον των κόσμο που βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με την παραβίαση ενός από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα: της Ελευθερίας της Έκφρασης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τί σημαίνει να είναι κανείς κρατούμενος συνείδησης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα ή να διώκεται επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη Ζιμπάμπουε.

Στη συνέχεια, θα γράψουμε το δικό μας γράμμα συμπαράστασης προς τους ανθρώπους αυτούς ή θα υπογράψουμε εκκλήσεις, για να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Μαραθωνίου Γραμμάτων, τον οποίο διοργανώνει η Διεθνής Αμνηστία, κάθε Δεκέμβριο, σε όλον τον κόσμο. Προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όσο τον δυνατόν περισσότερα γράμματα και υπογραφές, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που υποφέρουν και κινδυνεύουν, και πιέζουμε, ώστε να φέρουμε την πραγματική αλλαγή στις ζωές τους! Πέρυσι καταφέραμε να αλλάξουμε τις ζωές ανθρώπων. Τον Δεκέμβριο του 2010, χιλιάδες υποστηρικτές και ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας σε 50 χώρες έστειλαν περισσότερες από 636.000 εκκλήσεις και γράμματα.

Είσοδος ελεύθερη.

*Κατά τις διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2011, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, ενώ κάλυπτε τα γεγονότα, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, την οποία εκτόξευσαν εναντίον του αστυνομικοί των ΜΑΤ. Η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί δράση, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να του αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μπες εδώ και απαίτησε από τις ελληνικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη στον Μανώλη Κυπραίο.

Γραφείο Τύπου και Προβολής

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.