ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ 47ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2011, 15:30Εκτύπωση

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ 47ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ
31 Οκτωβρίου 2011

Γενεύη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Όσλο, 31 Οκτωβρίου 2011 - Η Alkarama, η Διεθνής Αμνηστία, το Human Rights House Foundation, το Διεθνές Συμβούλιο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά των Βασανιστηρίων θα μεταδώσουν από κοινού μέσω διαδικτύου την 47η συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων.

Πέντε διεθνείς ΜΚΟ συνεργάζονται για τη μετάδοση μέσω διαδικτύου της 47ης συνεδρίασης της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη από τις 31 Οκτωβρίου. Θεατές από όλο τον κόσμο θα μπορούν να συντονιστούν online για να παρακολουθήσουν τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής να απευθύνουν ερωτήσεις σε έξι Κράτη σχετικά με την εκ μέρους τους εφαρμογή της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων.

Το συλλογικό αυτό εγχείρημα της Alkarama, της Διεθνούς Αμνηστίας, του Human Rights House Foundation, του Διεθνούς Συμβουλίου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά των Βασανιστηρίων,  ξεκίνησε με στόχο τη στήριξη του έργου της Επιτροπής και την διασφάλιση αποτελεσματικής πρόσβασης για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ιδιαιτέρως για εθνικές ΜΚΟ, ώστε να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση σε πραγματικό χρόνο.

Οι οργανώσεις μας πιστεύουν ακράδαντα ότι η ζωντανή μετάδοση θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα και, με τη σειρά της, κατανόηση και κυριότητα της διαδικασίας υποβολής εκθέσεων της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη λογοδοσία, στην προστασία και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις χώρες που επανεξετάζονται.

Η ζωντανή μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στο http://www.ustream.tv/channel/cat-webcast1

Οι οργανώσεις μας θα μεταδώσουν ζωντανά μέσω διαδικτύου τις ακόλουθες δημόσιες συνεδριάσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν στην Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων εναλλακτικές εκθέσεις και ενημερώσεις σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων από τα συμβαλλόμενα κράτη:

Μαρόκο: Εναλλακτική έκθεση της Alkarama (στα Γαλλικά)

Ζωντανή μετάδοση της δημόσιας συνεδρίασης της ΕΚΒ την 1η Νοεμβρίου, από τις 10 έως τις 12πμ και στις 2 νοεμβρίου από τις 3 έως τις 6 μμ ώρα Γενεύης.

Γερμανία: Ενημέρωση της Διεθνούς Αμνηστίας και Κοινή Υποβολή από γερμανικές ΜΚΟ

Ζωντανή μετάδοση της δημόσιας συνεδρίασης της ΕΚΒ στις 4 Νοεμβρίου , από τις 10 έως τις 12 πμ και στις 8 Νοεμβρίου από τις 3 έως 6μμ ώρα Γενεύης.

Σρι Λάνκα: Ενημέρωση της Διεθνούς Αμνηστίας και Εναλλακτική Έκθεση από την Ελευθερία από τα Βασανιστήρια

Ζωντανή μετάδοση της δημόσιας συνεδρίασης της ΕΚΒ στις 8 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 12 πμ και στις 9 Νοεμβρίου από τις 3 έως 6μμ ώρα Γενεύης.

Λευκορωσία: Κοινή έκθεση από ΜΚΟ υπό τη στήριξη του ΙΣΑΔ (στα Αγγλικά και στα Ρωσικά)

Ζωντανή μετάδοση της δημόσιας συνεδρίασης της ΕΚΒ στις 10 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 12 πμ και στις 14 Νοεμβρίου από τις 3 έως 6μμ ώρα Γενεύης.

Μαδαγασκάρη: Εναλλακτική έκθεση από τον ΠΟΕΒ(στα Γαλλικά) και Περίληψη από τον ΠΟΕΒ(στα Αγγλικά)

Ζωντανή μετάδοση της δημόσιας συνεδρίασης της ΕΚΒ στις 10 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 12 πμ και στις 11 Νοεμβρίου από τις 3 έως 6μμ ώρα Γενεύης.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.