ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2005, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 Δεκεμβρίου 2005
Οι Black Eyed Peas, η Αβρίλ Λαβίν και οι Cure ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Διεθνή Αμνηστία σε μια πρωτοποριακή μουσική προσπάθεια με επίκεντρο τα έργα του Τζον Λένον. Το Make Some Noise (Κάντε Θόρυβο), που ξεκινά στις 10 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), έχει στόχο να εμπνεύσει μια καινούργια γενιά να γιορτάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ορθώσει το ανάστημά της για την προστασία τους.

Η παγκόσμια πρώτη του Make Some Noise θα συνοδευτεί από τη συναρπαστική εκτέλεση του Power to the People από τους Black Eyed Peas, την ερμηνεία του Love από τους Cure, την ηχογράφηση του Isolation από τους Snow Patrol και την εκτέλεση του Grow Old With Me από τους Postal Service. Και τα τέσσερα αποκλειστικά σινγκλ θα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από τον ιστότοπο www.amnesty.org/noise.

Θα ακολουθήσει στις αρχές του 2006 μια σειρά εκτελέσεων τραγουδιών-συμβόλων του Τζον Λένον από περισσότερους κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως η Αβρίλ Λαβίν.

Ή Διεθνής Αμνηστία θέλει το Make Some Noise να ενθαρρύνει ένα καινούργιο κοινό να γιορτάσει και να δράσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και να κινητοποιήσει ένα εκατομμύριο νέους υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλες οι σύγχρονες ηχογραφήσεις θα κυκλοφορήσουν είτε ως σινγκλ σε ηλεκτρονική μορφή, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είτε ως μέρος ενός άλμπουμ-συλλογή σε ηλεκτρονική μορφή, που θα μπορεί κανείς να κατεβάσει από το Internet. Η συλλογή, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2006, θα σημαδέψει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά εγχειρήματα της δεκαετίας.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις μουσικών κομματιών θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθεί το παγκόσμιο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Make Some Noise αποτελεί συνέχεια της γενναιόδωρης κίνησης της Γιόκο Όνο, που το 2003 δώρισε στη Διεθνή Αμνηστία τα δικαιώματα ηχογράφησης των σόλο τραγουδιών του Τζον Λένον.

«Είναι υπέροχο που, μέσα από αυτήν την εκστρατεία, μια ολόκληρη καινούργια γενιά θα αγκαλιάσει τη μουσική που ήταν τόσο οικεία για πολλούς ανθρώπους της εποχής μου», μας είπε η Γιόκο Όνο. «Η μουσική του Τζον βάλθηκε να εμπνεύσει αλλαγές, όπως ακριβώς και το Make Some Noise. Ορθώνοντας το ανάστημά μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο».

Ο Will I Am των Black Eyed Peas μας λέει ότι «το Power to the People είναι ο υπέρτατος ύμνος! Ήταν αφάνταστη εμπειρία η ηχογράφηση του τραγουδιού για το Make Some Noise και ελπίζουμε ότι το σινγκλ θα κάνει τον κόσμο να ορθώσει πραγματικά το ανάστημά του και να μετρήσει».

Η Αϊρίν Χαν, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, είπε ότι «Μας συγκλονίζει που χρησιμοποιούμε τα τραγούδια του Τζον Λένον στο έργο μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ελπίζουμε ότι αυτή η μουσική θα κάνει μια καινούργια γενιά να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα. Σε τελευταία ανάλυση, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτά που κάνουν εφικτή τη μουσική εμπειρία - δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μουσική, να ακούμε μουσική ή να χορεύουμε χωρίς ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και της συλλογικής δράσης».

Σημειώσεις προς τους συντάκτες:

? Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνει την επέτειο της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1948.

? Η Διεθνής Αμνηστία έχει πλούσια μουσική παράδοση. Στην παγκόσμια μουσική περιοδεία Human Rights Now! το 1988, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν στάδια σε κάθε γωνιά της γης, μεταξύ αυτών και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Καλογρέζα, ενώ μουσικοί όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Στινγκ και τη Τρέισι Τσάπμαν ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαδώσουν το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

? Τα σινγκλ θα μπορεί να 'κατεβάσει' κανείς από το Internet με λιγότερο από ένα ευρώ στον ιστότοπο www.amnesty.org/noise

? Όλα τα χρήματα θα διατεθούν για το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

F Για περισσότερες πληροφορίες για τη μουσική εκστρατεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.amnesty.org/noise

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και πρόσβαση σε εκπροσώπους της μουσικής εκστρατείας για συνεντεύξεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Σάρια Ρις-Ρόμπερτς (Saria Rees-Roberts) στο τηλ. 0044 20 7513 5810 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου SReesRob@amnesty.org

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.