ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 13 Απριλίου 2005, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13Απριλίου 2005
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, το χοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ παρουσιάζει την παράσταση «Τα άνθη της Γης και του Ουρανού» στο θέατρο Χοροροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, από 19 έως 24 Απριλίου 2005, ώρα 21.00.

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και θεωρείται δυστυχώς ακόμα και σήμερα αυστηρά οικογενειακή υπόθεση. Τα ίδια τα θύματα τις περισσότερες φορές δεν αντιδρούν, αλλά και όσοι γνωρίζουν δεν επεμβαίνουν για να τη σταματήσουν. Η ανοχή διαιωνίζει το πρόβλημα.

Μια παράσταση για την ομορφιά, γεμάτη χρώματα και ήχους που παραπέμπουν σε εικόνες που υπάρχουν μέσα μας και έξω από εμάς, έρχεται να αντισταθμίσει τα μελανά χρώματα της βίας κατά των γυναικών και να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης το βίντεο συνυπάρχει με τους χορευτές, χτίζοντας, παράλληλα με τη χορογραφία, εικόνες που ισορροπούν ανάμεσα στη γη και τον ουρανό.

Η χορογραφία της παράστασης είναι δομημένη κυρίως σε σχηματισμούς, ένα μείγμα σύγχρονου χορού αλλά και άλλων τεχνικών.

Η χορογραφία-σκηνοθεσία είναι της Αλεξάνδρας Δανιήλ, τα κοστούμια και το Βίντεο της Μαρίας Τσαρτσανίδου. Χορεύουν οι Ιωάννα Ντάλλα, Νέλλυ Σούρλα, Ροδούλα Κρανιωτάκη και Γεωργία Ράπτη.

Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για τη δράση και το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πληροφορίες για την παγκόσμια εκστρατεία «Να Σταματήσουμε τη Βία Κατά των Γυναικών» θα βρείτε στη διεύθυνση www.amnesty.org.gr/campaigns/actforwomen/index.htm

Κρατήσεις εισιτηρίων: 210-3479426 θέατρο Χοροροές

Τιμή εισιτηρίου 8€. Διάρκεια παράστασης: 46΄.

Για περισσότερες πληροφορίες 210-3600628.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.