10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2006, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάβετε μέρος στον παγκόσμιο μαραθώνιο αποστολής εκκλήσεων
5 Δεκεμβρίου 2006
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας τιμά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 10 Δεκεμβρίου, διοργανώνοντας σειρά δημόσιων εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθειά της για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, όπου γης.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1948 οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών του Ο.Η.Ε. υπέγραψαν την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η διακήρυξη δεσμεύει τις κυβερνήσεις να προστατεύουν τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου στην επικράτειά τους και αποτελεί τη βάση και την κινητήρια δύναμη της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το έργο της οργάνωσης είναι σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ και, για τον λόγο αυτόν, το Ελληνικό Τμήμα συμμετέχει και φέτος στον παγκόσμιο μαραθώνιο αποστολής εκκλήσεων, δηλαδή τον πιο γνωστό, σημαντικό κι αποτελεσματικό τρόπο δράσης της -την αποστολή εκκλήσεων σε κυβερνήσεις για ανθρώπους που κινδυνεύουν. Από το 1961, που ιδρύθηκε η Διεθνής Αμνηστία, περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι -κρατούμενοι συνείδησης- έχουν απελευθερωθεί και έχουν σωθεί από βασανισμό ή από θάνατο επειδή συνάνθρωποί τουςαπό άλλα μέρη του κόσμου αποφάσισαν να κάνουν μια ελάχιστη κίνηση για να τους βοηθήσουν.

Ο μαραθώνιος συνοδεύεται από σειρά εκδηλώσεων, όπως διοργάνωση πάρτι και προβολή ταινιών σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, οι Σέρρες, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Ρόδος.

Συγκεκριμένα:

- Στην Αθήνα, διοργανώνεται Make Some Noise Party την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο καφέ Όστρια (Οικονόμου 4-6, δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων) μετά τις 10 μ.μ. με είσοδο 10�.

- Το Σαββάτο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί ο Μαραθώνιος αποστολής εκκλήσεων από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Χορηγός επικοινωνίας για το τριήμερο είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Red 96,3.

- Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης και τον Κόσμο χωρίς Πολέμους & Βία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Refusing to kill. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και συλλογή υπογραφών. Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα αρχίσει στις 7 το βράδυ και θα γίνει στην Αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11, Εξάρχεια.

- Στη Γλυφάδα, στις 10 Δεκεμβρίου η τοπική ομάδα δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει γεύμα-μπουφέ στο Κινέζικο εστιατόριο «Τζένγκις Χαν» στο Καβούρι με γενική τιμή κατ' άτομο 22 �. Το γεύμα ξεκινάει στις 13.30 και τα έσοδα θα ενισχύσουν τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας. Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και μέρα διοργανώνεται Μαραθώνιος αποστολής γραμμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 36 00 628.

- Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Δεκεμβρίου διοργανώνεται Μαραθώνιος αποστολής εκκλήσεων στο καφέ Bazaar, Παπαμάρκου 34, Πλ. ’θωνος από τις 16.00 και μετά.

- Παράλληλα, στις 10 Δεκεμβρίου η νεανική ομάδα της Θεσσαλονίκης διοργανώνει πάρτι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα με ενημέρωση, υλικό της Διεθνούς Αμνηστίας και προβολή βίντεο στο art house, Βογατσικού 4. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Republic 103.3.

- Στην Πάτρα, στις 10 Δεκεμβρίου διοργανώνεται Μαραθώνιος αποστολής εκκλήσεων, στο καφέ του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Χορηγοί επικοινωνίας Mojo Radio και Σπορ FM.

- Στις Σέρρες, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα γίνει ειδική προβολή της ταινίας «Ο δρόμος για το Γουαντάναμο» από την Κινηματογραφική Λέσχη Σερρών με τη συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας.

- Στο Ηράκλειο, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα γίνει ειδική προβολή της ταινίας «Ο δρόμος για το Γουαντάναμο» στις 8 το βράδυ στον Κινηματογράφο Αστόρια στην πλατεία Ελευθερίας. Η είσοδος είναι 5 � και τα έσοδα θα διατεθούν για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο από τις 18.30 διοργανώνεται Μαραθώνιος αποστολής εκκλήσεων.

- Στα Χανιά, στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 4 μ.μ. θα γίνει ειδική προβολή της ταινίας «Ο δρόμος για το Γουαντάναμο» στον κινηματογράφο Αττικόν, Δραγούμη 1 με εισιτήριο 4 �. Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο διοργανώνεται Μαραθώνιος αποστολής εκκλήσεων.

- Στη Ρόδο, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. διοργανώνεται Μαραθώνιος αποστολής εκκλήσεων στον Δημοτικό Κινηματογράφο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο Μαραθώνιο και ηλεκτρονικά θα βρείτε στη διεύθυνση www.amnesty.org.gr.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.