ΩΡΑ 15:00, ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006: ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ 50.000 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δημοσιεύθηκε στις 1 Νοεμβρίου 2006, 00:00Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1 Νοεμβρίου 2006
Εκπρόσωποι κι ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας θα παραδώσουν αύριο στον Νιτίν Ντεσάι, Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τον Διαδίκτυο, έκκληση, υπογεγραμμένη από 50.000 υποστηρικτές της εκστρατείας irrepressible.info, που καλεί για τη διαφύλαξη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο.

 

ΠΟΤΕ: Στις 15.00, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006

 

ΠΟΥ: Στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του Διεθνούς Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου στο ξενοδοχείο DIVANI APOLLON PALACE στη Βουλιαγμένη Αττικής

 

ΤΙ: Οι εκπρόσωποι θα παραδώσουν την έκκληση με τις 50,000 υπογραφές ενώ ταυτόχρονα ακτιβιστές θα καλούν συμβολικά για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο διαδίκτυο με χάρτινους τηλεβόες irrepressible.info (σημ.: ο τηλεβόας είναι το σύμβολο της εκστρατείας irrepressible.info).

Εκπρόσωποι της Αμνηστίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο Φόρουμ ώστε να διασφαλίσουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα παραμείνουν στο κέντρο των συζητήσεων για το μέλλον του Διαδικτύου.

Η εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας irrepressible.info ξεκίνησε το Μάιο του 2006 κι έχει ως στόχο να επισημάνει την αύξηση της λογοκρισίας στο Ιnternet και να φωτίσει τις περιπτώσεις κρατουμένων συνείδησης που φυλακίστηκαν επειδή εξέφρασαν ειρηνικά μέσω του διαδικτύου τα πιστεύω τους. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Ιnternet να εκδηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στον περιορισμός της ελευθερίας στο διαδίκτυο. Ο χρήστης μπορεί να υπογράψει την έκκληση, να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε κυβερνήσεις και να διαδώσει το μήνυμα της εκστρατείας με τη δυνατότητα να δημοσιεύσει στον προσωπικό δικτυακό τόπο του λογοκριμένα κείμενα από τη βάση δεδομένων του irrepressible.info.

50.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο, που λέει:

«Πιστεύω ότι το Διαδίκτυο πρέπει να είναι κινητήρια δύναμη για πολιτική ελευθερία και όχι για καταπίεση. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αναζητούν, να δέχονται πληροφορίες και να εκφράζουν τα πιστεύω τους ειρηνικά χωρίς φόβο ή παρέμβαση. Καλώ τις κυβερνήσεις να σταματήσουν τον αδικαιολόγητο περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο και τις εταιρείες να σταματήσουν να τις βοηθούν σε αυτό».

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για την είσοδο δημοσιογράφων και φωτογράφων χρειάζεται ειδική διαπίστευση. Στείλετε τα στοιχεία σας (όνομα, ημερομηνία γέννησης, ΜΜΕ, τηλέφωνο επικοινωνίας) στην κα Ελίνα Κουτσούκου με email στη διεύθυνση e.koutsoukou@yme.gov.gr . Για οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαπίστευση καλέστε στο 697.29.21.023. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση επικοινωνήστε με την ’ννα Μπότσογλου στα: 210.36.00.628 και 693.66.01.843.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.