ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΑΙΡΙΝ ΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2006, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 20/9 μιλά στους φίλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- Πέμπτη 21/9 βραβεύεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
19 Σεπτεμβρίου 2006
Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Αϊρίν Χαν, βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα, με την ευκαιρία της βράβευσης της οργάνωσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τη συμβολή της Διεθνούς Αμνηστίας στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε η Αϊρίν Χαν, «Είναι μεγάλη μου τιμή να παραλάβω εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας αυτό το σημαντικό βραβείο. Αποτελεί αναγνώριση του έργου όλων ανεξαιρέτως των μελών του παγκόσμιου κινήματός μας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη για το γεγονός ότι το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας τιμάται από ένα σώμα επαγγελματιών, που πασχίζει επί σχεδόν έναν αιώνα να προσφέρει δικαιοσύνη και να περιφρουρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών, ενώ παράλληλα οι φίλοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν και να συζητήσουν μαζί της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20/9, στις 7 μ.μ., η κ. Χαν θα μιλήσει σε εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31, Αθήνα, ενώ η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/9 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.

Επίσης, το μεσημέρι της Τετάρτης 20/9 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, ενώ την Πέμπτη 21/9, στις 10 π.μ., θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Αιλιανό. Δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατό να συναντήσει τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, λόγω του ιδιαίτερα φορτωμένου προγράμματός του.

Θα συναντήσει επίσης τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινό και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Μαραγκοπούλου.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους ΜΚΟ και δικηγόρους για να συζητήσουν διεξοδικότερα τα προβλήματα της βίας κατά των γυναικών και της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ζητήματα προσφύγων και μεταναστών.

Γενικές πληροφορίες

Η Διεθνής Αμνηστία, που ιδρύθηκε το 1961, είναι ένα ανεξάρτητο παγκόσμιο κίνημα, που αγωνίζεται για τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπηρετώντας αυτό το όραμα, η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει έρευνα και δράση, επικεντρωμένες στην πρόληψη και τον τερματισμό των κατάφωρων καταπατήσεων των δικαιωμάτων στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, στην ελευθερία της συνείδησης και της έκφρασης και στην ελευθερία από διακρίσεις, στο πλαίσιο του έργου της για την προαγωγή όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ιδρύθηκε το 1908 για την προάσπιση και την προώθηση των συμφερόντων των 19.000 μελών του. Στο παρελθόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει τιμήσει για το κοινωνικό τους έργο δημόσια πρόσωπα, όπως τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, πρώην Προέδρους της Ελληνικής Βουλής, πρώην Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου και διακεκριμένους δικηγόρους.

- Προσκλήσεις για την τελετή βράβευσης μπορεί κανείς να παραλάβει στην εκδήλωση της Τετάρτης 20/9 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, καθώς και από τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας. Καλούμε το κοινό να παρακολουθήσει και τα ΜΜΕ να καλύψουν και τις δύο εκδηλώσεις!

- Συνοπτικό βιογραφικό και δημοσιεύσιμες φωτογραφίες της κ. Χαν, καθώς και κατάλογος Αρχηγών Κρατών που έχει συναντήσει, είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση www.amnesty.org.gr/highlevelmission

- Δημοσιογραφικές πληροφορίες και αιτήματα συνεντεύξεων: Νίκος Μαστρακούλης, Υπεύθυνος Τύπου, 6932-069477, email: nmas@otenet.gr και Γεράσιμος Κουβαράς, Διευθυντής, 6936-601839, email: director@amnesty.org.gr

- Πληροφορίες για το κοινό: 210-3600628, κα. Αναγνωστοπούλου, email: athens@amnesty.gr

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.