Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ (21/9) ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (20/9)

Δημοσιεύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2006, 00:00Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
14 Σεπτεμβρίου 2006
- Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, 21/9

Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Αϊρίν Χαν, θα παραλάβει, για λογαριασμό της οργάνωσης, βραβείο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τη συμβολή της Διεθνούς Αμνηστίας στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε η Αϊρίν Χαν, «Είναι μεγάλη μου τιμή να παραλάβω εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας αυτό το σημαντικό βραβείο. Αποτελεί αναγνώριση του έργου όλων ανεξαιρέτως των μελών του παγκόσμιου κινήματός μας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη για το γεγονός ότι το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας τιμάται από ένα σώμα επαγγελματιών, που πασχίζει επί σχεδόν έναν αιώνα να προσφέρει δικαιοσύνη και να περιφρουρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Πότε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006, 7 μ.μ.

Πού: Κτίριο Παλαιάς Βουλής, Οδός Σταδίου, Αθήνα

Κατά την παραμονή της στην ελληνική πρωτεύουσα, μεταξύ 19 και 22 Σεπτεμβρίου, η Αϊρίν Χαν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με δημοσιογράφους.

- Ομιλία στους φίλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 20/9

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Αθήνα, η Αϊρίν Χαν θα μιλήσει στα μέλη, τους υποστηρικτές και τους φίλους της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς και γενικότερα στο κοινό που ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Πότε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006, 7 μ.μ.

Πού: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα

- Καλούμε το κοινό και τα ΜΜΕ να παρακολουθήσουν και τις δύο εκδηλώσεις!

- Δημοσιογραφικές πληροφορίες και αιτήματα συνεντεύξεων: Νίκος Μαστρακούλης, Υπεύθυνος Τύπου, 6932-069477, email: nmas@otenet.gr και Γεράσιμος Κουβαράς, Διευθυντής, 6936-601839, email: director@amnesty.org.gr

- Πληροφορίες για το κοινό: 210-3600628, κα. Αναγνωστοπούλου, email: athens@amnesty.org.gr

 

Γενικές πληροφορίες

Η Διεθνής Αμνηστία, που ιδρύθηκε το 1961, είναι ένα ανεξάρτητο παγκόσμιο κίνημα, που αγωνίζεται για τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπηρετώντας αυτό το όραμα, η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει έρευνα και δράση, επικεντρωμένες στην πρόληψη και τον τερματισμό των κατάφωρων καταπατήσεων των δικαιωμάτων στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, στην ελευθερία της συνείδησης και της έκφρασης και στην ελευθερία από διακρίσεις, στο πλαίσιο του έργου της για την προαγωγή όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ιδρύθηκε το 1908 για την προάσπιση και την προώθηση των συμφερόντων των 19.000 μελών του. Στο παρελθόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει τιμήσει για το κοινωνικό τους έργο δημόσια πρόσωπα, όπως τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, πρώην Προέδρους της Ελληνικής Βουλής, πρώην Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου και διακεκριμένους δικηγόρους.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.