Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουλίου 2006, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιακό μήνυμα αλληλεγγύης από τη 2η Διεθνή Θερινή Κατασκήνωση Συμβουλίων Νεολαίας
20 Ιουλίου 2006
Με εντυπωσιακό μήνυμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Summer Camp Συμβουλίων Νεολαίας, που διοργάνωσε στη Σαμοθράκη, από τις 11 έως τις 16 Ιουλίου, η Κεντρική Ένωση Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νέων Ελλάδας (Κ.Ε.ΔΗ.ΝΟ.ΣΥ.Ν.Ε.) με τη συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας. Περίπου 250 νέοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σχημάτισαν με τα σώματά τους τα μηνύματα �Stand up for your rights!� («Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας») και �Human Rights� («Ανθρώπινα Δικαιώματα»).

Στο 2ο Διεθνές Summer Camp Συμβουλίων Νεολαίας, που είχε θέμα «Οι νέοι, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη και φίλοι των Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νέων, με σκοπό να χαρούν τη μοναδική φύση του ακριτικού νησιού, να συζητήσουν τα προβλήματα της νεολαίας, να επιδοθούν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και να συμμετάσχουν στη σειρά βιωματικών εργαστηρίων για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, που διοργάνωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Τα βιωματικά εργαστήρια πραγματεύθηκαν, με τρόπο συμμετοχικό και διαδραστικό, ζητήματα όπως ο χαρακτήρας και η ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (1ης, 2ης και 3ης γενιάς), η αλληλεξάρτηση, η οικουμενικότητα και το αδιαίρετο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα στερεότυπα και οι διακρίσεις -ιδίως για λόγους φύλου- και η βία κατά των γυναικών, αλλά και οι τρόποι συλλογικής δραστηριοποίησης και δημιουργικής διαμαρτυρίας.

Στη σημερινή διεθνή συγκυρία, που οι απλοί άνθρωποι δέχονται ακατάπαυστα επιθέσεις από όλες τις πλευρές, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το μήνυμα της ελληνικής νεολαίας, που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στο αίτημα της εποχής, διεκδικώντας ανθρώπινη ασφάλεια με δικαιοσύνη και σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Οι φωτογραφίες διατίθενται σε ποιότητα εκτύπωσης στη διεύθυνση www.studiokominis.com (Download Area -> Δελτία Τύπου) και είναι ευγενική προσφορά του Ανδρέα Κατσικούδη.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.