Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΤΟ 3Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2007, 00:00Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1 Φεβρουαρίου 2007
Η Διεθνής Αμνηστία θα διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην παγκοσμιοποίηση του αγώνα για έναν κόσμο χωρίς θανατική ποινή στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο κατά της Θανατικής Ποινής που διεξάγεται στο Παρίσι μεταξύ 1ης και 3ης Φεβρουαρίου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 600 πανεπιστημιακοί, νομικοί, συγγενείς θυμάτων εγκλημάτων, δημοσιογράφοι, και ακτιβιστές κατά της θανατικής ποινής από όλον τον κόσμο για να συζητήσουν θέματα στρατηγικής και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον στόχο να καταργηθεί παγκοσμίως η θανατική ποινή.

Στις συζητήσεις περιλαμβάνονται θέματα όπως «Το Ισλάμ και η Θανατική Ποινή» και «Η Κίνα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν επίσης την προοπτική κατάργησης της θανατικής ποινής στη Νότια Αφρική, στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σαββάτο με πορεία στους δρόμους του Παρισιού για την κατάργηση της θανατικής καταδίκης σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Οι ακόλουθοι εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Αμνηστίας για τη θανατική ποινή είναι διαθέσιμοι για συνεντεύξεις:

Piers Bannister, Συντονιστής της εκστρατείας κατά της θανατικής ποινής. Θέματα: στοιχεία και αριθμοί για τη θανατική ποινή παγκοσμίως και συγκεκριμένες ατομικές περιπτώσεις (αγγλικά)

Genevieve Sevrin, Πρόεδρος του Γαλλικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Θέματα: στοιχεία και αριθμοί για τη θανατική ποινή παγκοσμίως και συγκεκριμένες ατομικές περιπτώσεις (γαλλικά)

Asunta Cavaller, Αναπληρώτρια συντονίστρια της εκστρατείας κατά της θανατικής ποινής. Θέματα: στοιχεία και αριθμοί για τη θανατική ποινή παγκοσμίως και συγκεκριμένες ατομικές περιπτώσεις (ισπανικά)

Jim Welsh, Συντονιστής για ζητήματα Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θέμα: η χρήση της θανατηφόρας ένεσης (αγγλικά)

Mark Allison, Ερευνητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, στοιχεία και αριθμοί για τη θανατική ποινή και συγκεκριμένες ατομικές περιπτώσεις στην Κίνα (αγγλικά)

 

Για πληροφορίες για πιθανές συνεντεύξεις επικοινωνήστε με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο τηλέφωνο 210 36 00 628.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη θανατική ποινή στα αγγλικά στη διεύθυνση http://web.amnesty.org/pages/deathpenalty-index-eng

 

Πληροφορίες για το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο κατά της Θανατικής Ποινής στη διεύθυνση http://www.abolition.fr/ecpm/english/congres.php

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.