ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουλίου 2008, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12 Ιουλίου 2008
Μια μέρα πριν από την επέτειο της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Πεκίνο, χιλιάδες υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας σε πάνω από 25 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο συμμετέχουν σήμερα μαζί με την καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now για να δημιουργήσουν εικόνες εμπνευσμένες από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για να θυμίσουν στις κινεζικές αρχές τις υποσχέσεις που έκαναν όταν ανέλαβαν τους Αγώνες.

Στην Αθήνα, περίπου 300 εθελοντές δημιούργησαν μια συμβολική εικόνα, στην Πνύκα, με φόντο την Ακρόπολη, όπου ένα κερί μέσα σε ένα κύκλο που περιλάμβανε τους κινεζικούς χαρακτήρες ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, μετέφερε το βασικό σύνθημα «Ανθρώπινα Δικαιώματα για Όλους».

Αντίστοιχα σε πάνω από 25 τοποθεσίες από το Νέο Δελχί στο Λονδίνο και την Ταϊπέι, καλλιτέχνες και ακτιβιστές σχημάτισαν λέξεις που φωτογραφήθηκαν από ψηλά όπως «Ελευθερία», «Αξιοπρέπεια» και «Δικαιοσύνη» για να μεταφέρουν συμβολικά τις αρχές τις Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Οι κινεζικές αρχές πρέπει να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα τώρα, ώστε να μείνει μια θετική κληρονομιά από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Τα σημερινά δρώμενα δείχνουν ότι υπάρχει παγκόσμια υποστήριξη για τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα» δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Η σημερινή ημέρα παγκόσμιας δράσης, έχει ενώσει, εμπνεύσει και κινητοποιήσει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για να γιορτάσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους, των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματά παραβιάζονται συστηματικά στην Κίνα και οπουδήποτε αλλού» δήλωσε η Circle Up Now.

Πληροφορίες

Βρείτε υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες από την Αθήνα και ολόκληρο τον κόσμο στο http://circleupnow.smugmug.com/gallery/5344545_ENFZm/1/326785690_pjbHE (κωδικός/ password: dayofaction)

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Η αεροφωτογράφηση αποτελεί μέρος των δρώμενων της Διεθνούς Αμνηστίας για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της, που θα εστιάσουν σε όσα πρέπει να γίνουν για να γίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα πραγματικότητα για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ’ννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).

Για συνεντεύξεις από τη Διεθνής Γραμματεία της Διεθνούς Αμνηστίας επικοινωνήστε με τη Josefina Salomon, τηλ.: +44 207 413 5562, κιν.: +44 7778 472 116, jsalomon@amnesty.org

 

Για συνεντεύξεις με τη Circle Up Now, επικοινωνήστε με τη Nicole Hamze τηλ.: +1 888 461 8881, press@circleupnow.org

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.