ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουλίου 2008, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 Ιουλίου 2008
Σάββατο, 12 Ιουλίου 5 μ.μ.

 

Το Σάββατο, 12 Ιουλίου και ώρα 5.00 μ.μ. στην Πνύκα (είσοδος από Αποστόλου Παύλου, Θησείο), θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.

Περίπου 300 εθελοντές θα δημιουργήσουν μια συμβολική εικόνα με φόντο την Ακρόπολη που θα καλεί τις κινεζικές αρχές να αφήσουν μια θετική κληρονομιά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ένα Όνειρο: Ανθρώπινα Δικαιώματα για Όλους» θα είναι το βασικό σύνθημα του σχηματισμού.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ανάλογες δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από την Αυστραλία στην Ινδία και από τις ΗΠΑ στο Μάλι, όπου χιλιάδες άνθρωποι θα μαζευτούν για να δημιουργήσουν λέξεις εμπνευσμένες από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως «Ελευθερία», «Αξιοπρέπεια» και «Δικαιοσύνη» που θα φωτογραφηθούν από ψηλά.

Στις εκδηλώσεις αυτές χιλιάδες υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας σε τουλάχιστον 25 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο θα συνεργαστούν με το διάσημο καλλιτέχνη Τζον Κουίγκλι (John Quigley) και την καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now! για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ δημιουργίας ανθρώπινων μωσαϊκών σε μια ημέρα.

Στη φωτογράφηση στην Αθήνα μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξαρτήτου ηλικίας ή σωματικών δυνατοτήτων, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή έγκαιρα στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο 210 36 00 628 (ώρες γραφείου) ή στο 6936 601 852 ή στο activism@amnesty.org.gr. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.amnesty.org.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τζον Κουίγκλι και η καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now! έχουν δημιουργήσει και φωτογραφίσει από ψηλά ανάλογες εικόνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά στη διεύθυνση: www.circleupnow.org

Ο Τζον Κούγκλι και η Ανού Κουλταλάχτι, υπεύθυνη της Διεθνούς Αμνηστίας για την εκστρατεία για την Κίνα, είναι διαθέσιμοι για συνεντεύξεις στα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ’ννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.