ΚΟΣΜΟΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουλίου 2008, 00:00Εκτύπωση

Ανθρώπινο μωσαϊκό στο κέντρο της Αθήνας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3 Ιουλίου 2008
Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, χιλιάδες υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας σε τουλάχιστον 25 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο θα συνεργαστούν με το διάσημο καλλιτέχνη Τζον Κουίγκλι (John Quigley) και την καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now! για να δημιουργήσουν εικόνες που θα μεταφέρουν με συμβολικό τρόπο άρθρα από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για να θυμίσουν στις κινεζικές αρχές τις υποσχέσεις που είχαν δώσει όταν ανέλαβαν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Αθήνα έχει επιλεχθεί για να φιλοξενήσει την κεντρική εκδήλωση, όπου 300 εθελοντές θα δημιουργήσουν μια συμβολική εικόνα καλώντας τις κινεζικές αρχές να αφήσουν μια θετική κληρονομιά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ανάλογες δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από την Αυστραλία στην Ινδία και από τις ΗΠΑ στο Μάλι, όπου χιλιάδες άνθρωποι θα μαζευτούν για να δημιουργήσουν λέξεις εμπνευσμένες από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως «Ελευθερία», «Αξιοπρέπεια» και «Δικαιοσύνη» που θα φωτογραφηθούν από ψηλά.

«Επτά χρόνια πριν, οι κινεζικές αρχές υποσχέθηκαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα φέρουν βελτιώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά στην πραγματικότητα λίγα έχουν αλλάξει. Χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν σε πάνω από 25 τοποθεσίες και στην Αθήνα για να τους θυμίσουν ότι θα πρέπει να κρατήσουν την υπόσχεσή τους,» δήλωσε ο Σίμος Μπούρας, Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στη φωτογράφηση στην Αθήνα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε ένας, ανεξαρτήτου ηλικίας ή σωματικών δυνατοτήτων, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή έγκαιρα στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο 210 36 00 628 (ώρες γραφείου) ή στο activism@amnesty.org.gr. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.amnesty.org.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τζον Κουίγκλι και η καλλιτεχνική ομάδα Circle Up Now! έχουν δημιουργήσει και φωτογραφίσει από ψηλά ανάλογες εικόνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά στη διεύθυνση: www.circleupnow.org

Ο Τζον Κούγκλι και η Ανού Κουλταλάχτι, υπεύθυνη της Διεθνούς Αμνηστίας για την εκστρατεία για την Κίνα, είναι διαθέσιμοι για συνεντεύξεις στα αγγλικά και θα βρίσκονται στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Βρείτε συνημμένες φωτογραφίες από ανάλογες δράσεις στο παρελθόν. Οι φωτογραφίες διατίθενται σε μεγαλύτερη ανάλυση (copyright credits: "ENDANGERED FREEDOMS", Photo by Robert Visser/Spectral Q/Circle Up Now και "LOVE", Photo by Jeremy Asher/Spectral Q/Circle Up Now)

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ’ννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.