ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ "ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ"

Δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου 2008, 00:00Εκτύπωση

1.200 Βουλευτές υπέγραψαν έκκληση παρακινώντας αμερικανούς αξιωματούχους  να κλείσουν το αμερικανικό κέντρο κράτησης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12 Μαΐου 2008
Δύο Ευρωπαίοι βουλευτές θα συναντηθούν με αμερικανικούς αξιωματούχους που βρίσκονται σε θέσεις - κλειδιά της κυβέρνησης των Η.Π.Α. από την Τετάρτη 14 μέχρι την Παρασκευή 16 Μαΐου για να παραδώσουν το πλαίσιο της Διεθνούς Αμνηστίας για τον τερματισμό των παράνομων κρατήσεων των Η.Π.Α. Την έκκληση έχουν υπογράψει πάνω από 1.200 βουλευτές από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων 26 Έλληνες βουλευτές.

Ο Σερ Μένζις Κάμπελ (Sir Menzies Campbell), μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, και ο Κριστόφ Στράσερ (Christophe Strasser), μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, θα προωθήσουν την πρόταση της Διεθνούς Αμνηστίας που προτρέπει τις αρχές των Η.Π.Α. να κλείσουν το Γουαντάναμο, να σταματήσουν τις πρακτικές των έκνομων μεταγωγών και να απελευθερώσουν ή να απαγγείλουν κατηγορίες στους κρατούμενους.

Οι κύριοι Κάμπελ και Στράσερ θα συναντηθούν με διάφορα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων με αντιπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών, της Υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, του Γραφείου του Γερουσιαστή Μακέιν και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. Σκοτ Μπάτλερ.
Εκπροσωπώντας περισσότερες από  1.200 φωνές παγκοσμίως, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, η επίσκεψη των βουλευτών καταδεικνύει το εύρος και το βάθος της αντίθεσης στις παράνομες πρακτικές του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας".

Περισσότερες πληροφορίες
Βρείτε το πλήρες κείμενο τουΠλαισίου της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς και πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει δηλώσεις Ελλήνων βουλευτών στο: http://www.amnesty.org.gr/campaigns/stoptorture/index.htm

Υπενθύμιση
Την Τρίτη 13 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Κίνα, παρουσία του Κινέζου ποιητή και ακτιβιστή Γιανγκ Λιαν. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.amnesty.org.gr/news/2008-05-07-1.htm

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Άννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.