ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΚΙΝΟ 2008: ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΓΙΑΝΓΚ ΛΙΑΝ

Δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐου 2008, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7 Μαΐου 2008
Την Τρίτη 13 Μαΐου 2008 στις 12.00 το μεσημέρι η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, χώρο στον οποίο θα πραγματοποιηθούν και όλα τα δρώμενα που έχουν στόχο την κινητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και τη συλλογή 10.000 υπογραφών μέχρι τον Ιούλιο.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθεί ο Κινέζος ακτιβιστής και ποιητής Γιανγκ Λιαν, ο οποίος θα μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία καθώς και άλλων ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας και την κατάσταση στη χώρα του.

Πότε: 12.00 μεσημέρι, Τρίτη 13 Απριλίου 2008

Πού: Αγορά Κυψέλης (πρώην Δημοτική Αγορά), Φωκίωνος Νέγρη 42

Ποιοι: Γιανγκ Λιαν, Κινέζος ακτιβιστής και ποιητής

Σωτήρης Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας ΠΣΑΤ

Κατερίνα Καπερναράκου, αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της

Διεθνούς Αμνηστίας

Δημήτρης Μπότσος, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς

Αμνηστίας

Θα διανεμηθεί πλούσιο υλικό για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα που θα περιλαμβάνει ατομικές περιπτώσεις φυλακισμένων ακτιβιστών, στατιστικά στοιχεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα καθώς και τις ανησυχίες της Διεθνούς Αμνηστίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γιανγκ Λιαν γεννήθηκε στην Ελβετία το 1955 και μεγάλωσε στο Πεκίνο και έφυγε από την Κίνα μετά από τα γεγονότα της Τιενανμέν. Είναι γνωστός ποιητής τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας και έχει βραβευθεί για την πολιτική του ποίηση. Μετά την αυτοεξόρισή του συνέχισε να μιλάει και να γράφει για την ποίηση, την πολιτική και τον πολιτισμό. Το 2001 ίδρυσε μαζί με άλλους το ανεξάρτητο κινεζικό Pen Center για την ελευθερία του λόγου στην Κίνα, στο οποίο είναι Διεθνής Γραμματέας. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Θα βρίσκεται στην Αθήνα από τη Δευτέρα 12 Μαΐου το βράδυ μέχρι την Τετάρτη 14 Μαΐου το πρωί και είναι διαθέσιμος για συνεντεύξεις.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων για τη συλλογή 10.000 υπογραφών για την υπεράσπιση των ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται από το Σάββατο 10 με Κυριακή 18 Μαΐου μετά τις 18.00 στην Αγορά της Κυψέλης. Περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολή βίντεο, αθλητικά εναλλακτικά παιχνίδια και συζήτηση με του ποιητές Γιανγκ Λιαν και Τίτο Πατρίκιο. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Δίεση 101.3FM.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ’ννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.