ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ' ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου 2008, 00:00Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11 Μαρτίου 2008
Η Ομάδα 72 για τα Βαλκάνια Διεθνούς Αμνηστίας σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου σας προσκαλούν στην ειδική παράσταση του έργου Ένας στους Δέκα την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008 και ώρα 6.45 μ.μ. Η παράσταση πραγματοποιείται στο δώμα του θεάτρου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου (Στάση Μετρό και Τραμ Συγγρού - ΦΙΞ). Τα εισιτήρια κοστίζουν 18� (φοιτητικό 15�) και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων της συγκεκριμένης παράστασης θα δοθεί στη Διεθνή Αμνηστία.

Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα σήμερα είναι μετανάστης. Η παράσταση είναι βασισμένη σε εμπειρίες μεταναστών. Τρεις νέοι ηθοποιοί, ο Δαβίδ Μαλτέζε, ο Κρις Ραντάνοφ και ο Ένκελεντ Φεζολλάρι, μετανάστες οι ίδιοι, που ζουν στην Ελλάδα πολλά χρόνια, εμπλέκονται σε ένα βαλκανικό παιχνίδι με τις ενοχές, την πραγματικότητα και την ελπίδα, σε ένα ονειρικό πουθενά και κάποτε που φέρνει κοντά μας ένα οικείο εδώ και τώρα. Ανήκουν στη γενιά των ανθρώπων που έφτασαν στην Ελλάδα, που ζουν εδώ. Είναι η γενιά χωρίς επιστροφή.

Πώς βιώνει ένας μετανάστης την ελληνική πραγματικότητα; Ποιες οι ελπίδες του και τα όνειρά του; Πώς νοιώθει για τη χώρα που άφησε πίσω; Ποια ή διαφορά του 'εμείς και του εσείς'; Σκληρές σκηνές, χιούμορ και ελπίδα σε μια παράσταση που βγήκε από την ίδια τη ζωή και που θα παιχτεί νωρίς στις 6.45 μ.μ. στην Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008 ειδικά για τη Διεθνή Αμνηστία.

Τα κείμενα και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Λαέρτη Βασιλείου, τα σκηνικά επιμελείται ο Αγγελος Μέντης, τα κοστούμια η Μαρία Ηλία, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης και τα βίντεο η Ελένη Αγγελοπούλου.

Διεύθυνση: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Αντισθένους 7 και Θαρύπου (Στάση Μετρό και Τραμ Συγγρού - ΦΙΞ), απέναντι από το κτίριο του ΦΙΞ από την πλευρά της Καλλιρρόης.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6937760487 και 210 3600628.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.