ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 2022-23!

Δημοσιεύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, 11:19Εκτύπωση

Και τη φετινή σχολική χρονιά «Εγώ κι Εσύ Μαζί» θα ενημερωθούμε, θα ευαισθητοποιηθούμε και θα ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε ανθρώπινα δικαιώματα για όλες και όλους!

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και υλοποιείται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Στόχος τού «Εγώ κι Εσύ Μαζί» είναι να φέρει τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στις σχολικές τάξεις, στις αυλές αλλά και στην παρέα και στο σπίτι!

Από το 2020 έως σήμερα, 270 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Περισσότεροι από 980 εκπαιδευτικοί και 15.000 μαθήτριες και μαθητές έχουν λάβει μέρος σε πάνω από 750 βιωματικές δράσεις και επιμορφωτικές συναντήσεις σε θεματικές ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η έμφυλη ισότητα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην υγεία, η διαφορετικότητα, η περιβαλλοντική δικαιοσύνη κ.ά. Η Διεθνής Αμνηστία έχει παραγάγει ένα πλούσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, με στόχο την περαιτέρω στήριξη της σχολικής κοινότητας στην υλοποίηση συμμετοχικών δραστηριοτήτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες της στοιχειώδους εκπαίδευσης του πολιτισμού μας, ανάμεσα στην ανάγνωση, τη γραφή και την αρίθμηση. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας σεβασμού, προώθησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων που μοιραζόμαστε όλοι και όλες, της κοινωνίας που θέλουμε!

Κάνε κι εσύ τώρα την εγγραφή σου δωρεάν εδώ κι έλα στην παρέα τού «Εγώ κι Εσύ Μαζί»!

Διάβασε αναλυτικά για το πρόγραμμα εδώ.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.