ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ - Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ MONEY SHOW 2010

Δημοσιεύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2009, 00:00Εκτύπωση

Ενημέρωση Τύπου
Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009
Στο πλαίσιο του MONEY SHOW 2010, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής ΕΒΕΝ GR συνδιοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων, από τις 19 έως τις 20 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

Το διήμερο των εκδηλώσεων θα έχει πρωτίστως χαρακτήρα διαδραστικών σεμιναρίων και ανοικτής συζήτησης γύρω από τους ακόλουθους άξονες, ενώ προβλέπονται και παρεμβάσεις από διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου και εκπροσώπους ΜΚΟ:

Σάββατο, 19/12/2009

14:00 - 16:00, Αίθουσα «Θάλεια 1»: Επιχειρηματική Ηθική και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Ταυτόσημες Έννοιες; (Ιορ. Παπαδόπουλος)

16:00 - 18:00, Αίθουσα «Θάλεια  1»: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Ηθική στο «Επιχειρείν». Παρουσίαση της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» (Κ. Καπερναράκου, Ιορ. Παπαδόπουλος και Γ. Πήλιουρης, Υπεύθυνος Εκστρατειών ελληνικού τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας )

Κυριακή, 20/12/2009

18:00 - 20:00, Αίθουσα «Θάλεια 2»: Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Συμπράξεις ΜΚΟ και Επιχειρήσεων στην Εποχή της Οικονομικής και Ηθικής Διακινδύνευσης. Ο Επείγων Χαρακτήρας της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν: Κ. Καπερναράκου, Πρόεδρος ελληνικού τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας/εμπειρογνώμων Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών, Α. Γκορτζής, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής ΕΒΕΝ GR, X. Aγγελίδης, Εκπρόσωπος «Γιατροί του Κόσμου», Ν. Αναλυτής, Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Μ. Αλεξίου, Γραμματέας Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Υπεύθυνη CSR Tσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ιορ. Παπαδόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΟΠΑ, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΝ GR, μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ειδικός επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μελετήσουν και να σχολιάσουν, από κοινού με τους διοργανωτές, ελληνικές και διεθνείς καλές πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να ενημερωθούν σχετικά με διεθνείς συμβάσεις και κώδικες δεοντολογίας, να αντιληφθούν το εύρος της επιχειρηματικής ηθικής και της κοινωνικής υπευθυνότητας των εταιρειών έναντι προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που αποσκοπούν απλώς σε ένα είδος διαφήμισης και φιλανθρωπικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο, τέλος, της στρογγυλής τράπεζας θα συζητηθεί η συγκυρία της παρούσας οικονομικής κρίσης,  αλλά και η κρισιμότητα των συμπράξεων μεταξύ ΜΚΟ και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση σειράς επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η φτώχεια και οι κοινωνικός αποκλεισμός, που εγείρουν ηθικά ζητήματα, όπως εκείνο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.