ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Μαΐου 2009, 00:00Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 5 Μαΐου 2009
Τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη ότι θα αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητα τη διαλεύκανση της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα απέσπασε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, στο πλαίσιο της σχετικής συνάντησης για την παράδοση των εκκλήσεων 22.000 πολιτών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να λάβει πλήρη ενημέρωση και ότι θα ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις προκειμένου να επισπευσθεί η διεξαγωγή μιας λεπτομερούς και αμερόληπτης έρευνας.


Η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Κατερίνα Καπερναράκου παραδίδει στον αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη τις 22.868 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν ως ένδειξη συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα
 

Παράλληλα με την παράδοση των υπογραφών, στη στάση μετρό «Κατεχάκη», εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποίησαν ακτιβιστικό δρώμενο ως ένδειξη συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Η Διεθνής Αμνηστία θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και να πιέζει για τη διαλεύκανσή της.


Στιγμιότυπο από το ακτιβιστικό δρώμενο που πραγματοποίησε η Διεθνής Αμνηστία στη στάση μετρό «Κατεχάκη», κατά τη διάρκεια της παράδοσης των 22.868 υπογραφών.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.