ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/10 ΓΙΑ ΤΗ MARIELLE FRANCO

Δημοσιεύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, 16:01Εκτύπωση

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

Αγωνίσου όπως η Marielle!

Μια εκδήλωση για τα έμφυλα δικαιώματα τιμώντας τη Βραζιλιάνα ακτιβίστρια Marielle Franco που δολοφονήθηκε αγωνιζόμενη χωρίς φόβο για το δίκαιο όλων μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 19:00 μ.μ., στα Προπύλαια, Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30).

Ομιλήτριες/ες:

  • Monica Benicio, Ακτιβίστρια από τη Βραζιλία, συντρόφισσα της Marielle Franco
  • Andrea Florence, Υπεύθυνη Εκστρατειών Διεθνούς Αμνηστίας Βραζιλίας
  • Νατάσα Κεφαλληνού Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «ΔΙΟΤΙΜΑ»
  • Κώστας Ράπτης, Δημοσιογράφος ΑΘΗΝΑ 9.84 & capital.gr

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ειρήνη Γαϊτάνου, Υπεύθυνη Εκστρατειών του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.


Η Monica Benicio έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη φαβέλα Maré στο βόρειο Ρίο ντε Τζανέιρο και από τα 17 της χρόνια είναι υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βραζιλία. Ήταν η συντρόφισσα της Marielle Francο και θα αναφερθεί στην ίδια τη Marielle, τη ζωή της, τους αγώνες της και τη δολοφονία της. H Andrea Florence είναι Υπεύθυνη Εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας Βραζιλίας. Θα μιλήσει τόσο για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βραζιλία, όσο και για την παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για την απόδοση δικαιοσύνης όσον αφορά τη δολοφονία της Marielle. Η Νατάσα Κεφαλληνού, εκ μέρους της «ΔΙΟΤΙΜΑ», θα τοποθετηθεί για την έμφυλη διάσταση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Τέλος, ο Κώστας Ράπτης, δημοσιογράφος στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και στο capital.gr., ειδικός στα διεθνή ζητήματα, θα αναφερθεί στο «κουβάρι» των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων στη Βραζιλία.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Διεθνής Αμνηστία:
press@amnesty.org.gr
Τ. 2103600628, εσωτ. 12

Facebook Event

Έκκληση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Marielle Franco: https://www.amnesty.gr/action/petitions/21501/vrazilia-marielle-franco

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.