ΗΠΑ: Η ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουνίου 2018, 20:00Εκτύπωση

Ουάσιγκτον - Ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε μία νέα εκτελεστική εντολή, η οποία επιτρέπει στα παιδιά να παραμένουν με τους γονείς τους σε κράτηση, όσο οι αιτήσεις ασύλου τους επεξεργάζονται. Αυτή η εκτελεστική εντολή επιδιώκει να τροποποιήσει τη Συμφωνία «Flores», η οποία ορίζει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κρατούνται για περισσότερο από 20 ημέρες. Η Denise Bell, ερευνήτρια για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ, δήλωσε:

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει μία κατακραυγή από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταγγέλλουν τον σκληρό και αναίτιο διαχωρισμό περισσότερων από 2.000 μωρών και παιδιών από τους γονείς τους. Σε απάντηση, η διοίκηση Trump βρήκε τώρα έναν άλλο τρόπο να τιμωρήσει τους γονείς και τα παιδιά που αναζητούν προστασία. Το να κρατούνται οι οικογένειες μαζί δεν αποτελεί λύση για τον τερματισμό του οικογενειακού διαχωρισμού.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία - αυτή η εκτελεστική εντολή είναι μία προδοσία των οικογενειών που διαφεύγουν από τη βία και τις διώξεις. Οι μητέρες, οι πατέρες και τα παιδιά δεν πρέπει να κρατούνται πίσω από τα κάγκελα για μεγάλες περιόδους, επειδή ψάχνουν ασφάλεια. Όχι μόνο το να φυλακίζουν παιδιά παραβιάζει τις κοινές αξίες της αξιοπρέπειας και της ισότητας στη χώρα, αλλά είναι επίσης παράνομο και απειλεί να σπιλώσει για πάντα την ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ.

Οι άνθρωποι των οποίων η ζωή τους απειλείται, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν προστασία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεχίσουν να φέρονται σε ευάλωτες οικογένειες που διαφεύγουν από τρομακτική βία και διώξεις σαν να είναι εγκληματίες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε προστασία για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την κράτηση των οικογενειών μια για πάντα ».

Η Διεθνής Αμνηστία υλοποιεί εκστρατεία με σκοπό να τερματίσει την πρακτική της οικογενειακής κράτησης, ζητώντας από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να απελευθερώσει οικογένειες που εγκατέλειψαν τη βία και τις διώξεις. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.amnestyusa.org/theberkskids/

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.