ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ PRIDE ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στις 10 Μαΐου 2018, 18:15Εκτύπωση

Ενόψει του αυριανού προγραμματισμένου φοιτητικού Pride στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής, που ακυρώθηκε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου υπό την απαγόρευση των ΛΟΑΤΙ εκδηλώσεων από τις αρχές της Άγκυρας, ο Φώτης Φιλίππου, Διευθυντής Εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη δήλωσε:

«Τα τελευταία επτά χρόνια οι φοιτητές αυτού του πανεπιστημίου έχουν παρελάσει στην πανεπιστημιούπολη τους υποστηρίζοντας τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα. Αντί να απαγορεύουν τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας, οι πανεπιστημιακές και οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να στηρίζουν και να προστατεύουν αυτές τις παρελάσεις. Οι φοιτητές και φοιτήτριες πρέπει να μπορούν να παρελαύνουν χωρίς φόβο εκφοβισμού ή βίας».

«Δεν είναι μόνο αυτή η παρέλαση του πανεπιστημίου που απειλείται. Τέτοιες απαγορεύσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για να αντιστραφεί μία άλλοτε προοδευτική τάση για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας στην Τουρκία.

Ιστορικό
 

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOT) στις 17 Μαΐου, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τον Κυβερνήτη της Άγκυρας να αναστρέψει την απαγόρευση όλων των ΛΟΑΤΙ εκδηλώσεων στην Άγκυρα».

Οι τουρκικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα ΛΟΑΤΙ άτομα και οι σύμμαχοί τους μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στην ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι χωρίς φόβο εκφοβισμού ή βίας.

Για ενημερώσεις από το πεδίο ακολουθήστε: https://twitter.com/berileski και https://twitter.com/aforgutu

Ανάλαβε δράση: https://www.amnesty.org/en/get-involved/take-action/urgent-let-students-in-turkey-celebrate-pride/

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.