ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου 2018, 17:00Εκτύπωση

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για την Ετήσια Έκθεση 2017

Αθήνα – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την καταγραφή περιστατικών βίας με ρατσιστικό κίνητρο από τα μέλη του Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2017.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γεώργιος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Θα απευθύνει χαιρετισμό:

• Όλγα Αναγνωστοπούλου, Ειδική Συνεργάτιδα, Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    Παρουσίαση αποτελεσμάτων Ετήσιας Έκθεσης του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας:
  • Τίνα Σταυρινάκη, Βοηθός Συντονίστρια
    Παρουσίαση στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας:
  • Δημοσθένης Κατσιαβάρας, Υπαστυνόμος Α’, Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, Τμήμα Κοινωνικών Ζητημάτων & Αντιμετώπισης Ρατσισμού

Παρεμβαίνουν:

• Στέλλα Νάνου, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
    «Ο ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην καταπολέμηση του ρατσισμού»
  • Taher Alizadeh, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων
    « Η επίθεση στα γραφεία της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων»
  • Νικολέτα Κυράνα, Άρσις Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
    «Η συμβολή και η έκθεση σε κίνδυνο του προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην προάσπιση των δικαιωμάτων»
  • Θανάσης Θεοφιλόπουλος, Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
    «Τα «σκοτεινά» νούμερα της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας»

___________________________________________________________________________

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας δημιουργήθηκε το  2011 με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Μέλη του Δικτύου κατά το 2017: Αίτημα, Αλληλεγγύη Solidarity Now, Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης, Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο Πανεπιστημίου Αιγαίου,  Άρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Γιατροί του Κόσμου, Διεθνής Αμνηστία, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, "Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" – Πλειάδες, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Θετική Φωνή, Ιατρική Παρέμβαση, Κάριτας Αθήνας, Κάριτας Ελλάς, Κέντρο Ζωής, Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ», Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/-στριών (Πάτρα), Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία, ΛΑΘΡΑ; - Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου, ΜETAδραση, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, Ομάδα Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών (Θεσσαλονίκη), Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο, Act Up Hellas, ASANTE, Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Generation 2.0 RED, Melissa Network, PRAKSIS. Από τον Ιανουάριο 2018 συμμετέχει και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.