ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ

Δημοσιεύθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2017, 11:36Εκτύπωση

Αντιδρώντας στην είδηση πως ένας εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τρομοκρατική δράση, ζητώντας ποινές φυλάκισης έως 16 χρόνια για 11 ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Idil Eser και Taner Kiliç, την διευθυντρία και τον πρόεδρο της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, John Dalhuisen δήλωσε:

 

«Η εξωφρενική αυτή δίωξη δεν εμπεριέχει κανένα νέο στοιχείο, αντί αυτού επαναλαμβάνει παράλογες κατηγορίες εναντίον κάποιων από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

— John Dalhuisen

«Οι γενναίοι αυτοί ακτιβιστές υποφέρουν στη φυλακή εδώ και μήνες για κανέναν άλλο λόγο πέρα από την προσήλωσή τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτούς, το να έχουν περάσει έστω και μια μέρα στη φυλακή, αποτελεί κατάφωρη αδικία».

«Η δίωξη αυτή δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα κακόγουστο συνονθύλευμα από  υπαινιγμούς και αναλήθειες και αποτελεί από μόνη της ένα δριμύ κατηγορητήριο για τα ψεγάδια του δικαστικού συστήματος της Τουρκίας. Το δικαστήριο οφείλει να την απορρίψει στο σύνολό της και να διασφαλίσει ότι οι φίλοι και συνάδελφοί μας θα αφεθούν άμεσα και άνευ όρων ελεύθεροι».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.