ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ 10 ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουλίου 2017, 18:58Εκτύπωση

Oι τουρκικές αρχές πρέπει άμεσα και άνευ όρων να απελευθερώσουν τους 10 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σήμερα καθώς η εδώ και μια βδομάδα κράτησή τους σε αστυνομικό τμήμα παρατάθηκε για έως και 7 ακόμα ημέρες.

Η Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, Idil Eser, είναι ανάμεσα στους 10 κρατούμενους που συνελήφθησαν στις 5 Ιουλίου ενώ παρακολουθούσαν ένα σεμινάριο ρουτίνας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Όλοι αντιμετωπίζουν ποινικές έρευνες με πρόφαση την παράλογη υποψία ότι είναι μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Με αυτά τα νέα, ανανεώνουμε την επείγουσα έκκλησή μας για άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της Idil και των άλλων 9 υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κρατούνται μαζί της

— John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη

«Είναι τελείως παράλογο ότι διερευνούν τη συμμετοχή τους σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Δεν θα έπρεπε να περάσουν ούτε λεπτό στη φυλακή. Το να περνούν τα δέκα αυτά άτομα μια δεύτερη βδομάδα σε κελιά είναι μια σοκαριστική καταγγελία της αδίστακτης μεταχείρισης όσων προσπαθούν να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.