ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (08/03)

Δημοσιεύθηκε στις 3 Μαρτίου 2009, 00:00Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,3 Μαρτίου 2009
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (08/03) έχει ιστορικά καθιερωθεί ως ημέρα συστράτευσης για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες αποτελούν φορείς θετικής κοινωνικής αλλαγής, πρωταγωνιστώντας στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Ωστόσο, απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά. Γυναίκες και ανήλικα κορίτσια σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα διακρίσεων και βίας, που τις εμποδίζουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή με θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά τις δυσκολίες όμως, οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για να αλλάξουν την πραγματικότητά τους. Καθίστανται πρωτοπόρες στην θετική κοινωνική αλλαγή και στην εξέλιξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο ως υπερασπίστριες των δικαιωμάτων αυτών, όσο και ως μέλη της οικογένειας και της κοινωνίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (08/03), το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει εκδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

Στην Αθήνα:

  1.  
    1. Κυριακή, 8 Μαρτίου: Έκθεση αφίσας στο Μουσείο Hρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο). Τα εκθέματα αποτελούν μέρος της έκθεσης «Almost always the creative dedicated minority has made the world better», η οποία είναι μια συνεργασία των apeiron photos, corbis και Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.
    2. Κυριακή, 8 Μαρτίου: Προβολή ταινιών στο πλαίσιο της θεματικής "Γυναίκες ως θετικοί φορείς κοινωνικής αλλαγής", Χοροροές (Ιάκχου 16, Γκάζι). Ώρα έναρξης προβολών: 18:00. Είσοδος ελεύθερη. Θα προβληθούν οι ταινίες (με αγγλικούς υποτίτλους):TheWomenofKibera (Κένυα), Womenofthefavela (Βραζιλία), WomenofLiberia: FightingforPeace (Λιβερία) Η προβολή θα συμπεριλάβει συζήτηση με τηΛορέτα Μακόλεϊ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωπο του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών.
    3. Δευτέρα, 9 Μαρτίου: Η Διεθνής Αμνηστία θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία διοργανώνεται από το Αττικό Μετρό και θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σταθμού Μετρό «Σύνταγμα». Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: 09:00 -22:00.

Επιπλέον, το Σάββατο, 7 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθείπορεία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Διοργανωτές: Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών, Πολιτιστικό Κέντρο Βουλγάρων στην Ελλάδα, Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας, Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας, Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και Γυναικεία Ομάδα ΟΚΔΕ Σπάρτακος. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 12:00 στην Πλατεία Βικτωρίας (Σταθμός ΗΣΑΠ).

Στη Θεσσαλονίκη: Δευτέρα, 9 Μαρτίου: Η τοπική ομάδα Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη λογοτεχνική/μουσική εκδήλωση "Εικόνες, λόγια, ήχοι του πολέμου" στο Καφέ Μπαρ Μουσείο (Κατούνη και Μητροπόλεως), ώρα 19:30.

Πληροφορίες: Μάρω Σαββοπούλου, Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 43), email: press@amnesty.org.gr

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.