ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ - ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 20 Μαρτίου 2017, 11:23Εκτύπωση

Η Oxfam και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου την προσεχή Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι με 1.30 μ.μ. στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ (Κάστρο Ιωαννίνων) με αφορμή την έναρξη στα Ιωάννινα της κοινής τους εκστρατείας «Μουσείο χωρίς Σπίτι - Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία».

Η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανάμεσα τους οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες, που με την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη φιλοξενία τους έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας γιατί έπρεπε να αφήσουν τη δική τους.

Στο «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα από τις 22 Μαρτίου  έως και τις 5 Μαΐου, τα «εκθέματα» δεν θα είναι έργα τέχνης, αλλά πραγματικά αντικείμενα που προσέφεραν άνδρες, γυναίκες, παιδιά, από την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα, σε ανθρώπους που έφτασαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, για να απαλύνουν τον πόνο τους και να βοηθήσουν όσο μπορούν τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Φωτογραφίες των αντικειμένων αυτών, που αντιπροσωπεύουν την ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολίζουν τις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους τους τελευταίους μήνες, θα βρίσκονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε κεντρικούς δημόσιους χώρους και δημοτικά κτίρια της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ πραγματικές προθήκες αναμένεται να φιλοξενηθούν και σε πολιτιστικούς και πνευματικούς χώρους της περιοχής.

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν οι κ. Ηρακλής – Σπυρίδων Ακτύπης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ο κ. Nicola Bay, Διευθυντής της Oxfam στην Ελλάδα και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών που στηρίζει εμπράκτως την εν λόγω πρωτοβουλία.

Την αμέσως προηγούμενη ημέρα της Συνέντευξης Τύπου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.30– 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί Δημόσια Συζήτηση, με θέμα «Πρόσφυγες και Μετανάστες στην Ελλάδα: Διεκδικώντας το δικαίωμα για προστασία και υποστήριξη». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μέλη της Ακαδημαικής Κοινότητας και φοιτητές, ενώ την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσει ο καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που στηρίζει και την εν λόγω διοργάνωση.

 

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.