ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, 11:59Εκτύπωση

Τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δράσης τους για την υπεράσπιση και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν για 29η χρονιά, το Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού και την ενεργή συμμετοχή του στο έργο και τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Επιλεγμένες ταινίες, βραβευμένες σε Διεθνή Φεστιβάλ, ομιλίες και συζητήσεις με εκλεκτούς/ες και καταξιωμένους/ες ομιλητές/ιες θα αναδείξουν το μέγεθος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, επιχειρώντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση και την καταστολή της αυθαίρετης βίας και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μεταξύ των ταινιών του Κινηματογραφικού Αφιερώματος θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Εδώ εξορία. Ημερολόγια από παιδιά πρόσφυγες» που βραβεύθηκε τον Μάρτιο 2016 από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Αφιερώματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, στην αποθήκη Α στο Λιμάνι της πόλης. Δείτε εδώ την αφίσα.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο, εθελοντικό κίνημα, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης. Με πάνω από 7 εκατομμύρια μέλη, υποστηρικτές και ακτιβιστές, αγωνίζεται για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλα διεθνή πρότυπα. Βασικές εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας αφορούν στην κατάργηση της θανατικής ποινής, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, στην κατάργηση των βασανιστηρίων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, στον περιορισμό της αστυνομικής βίας, και στην εξάλειψη των διακρίσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:

Ειρήνη Τσολάκη, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας, Τηλ. 2310 341901 & 6978-875961

Μαριάνα Λεονταρίδου, Υπεύθυνη Κινηματογραφικού Αφιερώματος στη Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 823137 & 6944-791114 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.