ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου 2015, 13:18Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Διεθνής Αμνηστία γιορτάζει τα 40α γενέθλιά της στην Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια ημέρα κατά των βασανιστηρίων και διοργανώνει δυο εκδηλώσεις στις 26 και 27 Ιουνίου 2015.

Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια

 

Στις 26 Ιούνιου διοργανώνουμε τον Περίπατο Ενάντια στα Βασανιστήρια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στα Βασανιστήρια. Από τη Χιλή έως τη Γαλλία και από την Ταϊλάνδη έως την Αλγερία, ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Διεθνούς Αμνηστίας από όλον τον κόσμο θα λάβουν δράση για να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους ουσιαστική προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

Στην Ελλάδα, ο Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια περιλαμβάνει την επίσκεψη χώρων, στους οποίους στο παρελθόν έλαβαν χώρα συστηματικά βασανιστήρια. Σκοπός του περιπάτου είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και να συνδέσουμε την ιστορία των βασανιστηρίων στην Ελλάδα με το τώρα, απαιτώντας να τερματιστούν τα βασανιστήρια και η κάθε είδους κακομεταχείριση παντού. Ιστορικοί από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, θα αφηγηθούν την ιστορία των χώρων ενώ στον Περίπατο θα μιλήσουν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

 

26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 18:30 (Facebook event)

Σημείο συνάντησης: Μπουμπουλίνας 20-22 (προαύλιο Υπουργείου Πολιτισμού)

Σημεία Περιπάτου (μεταξύ άλλων): Μπουμπουλίνας 20-22  - Mέρλιν 6 ( πρώην αρχηγείο Γκεστάπο) – Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας

Σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Alternative Tours of Athens

Συμμετοχή ελεύθερη

 

 

Πάρτι γενεθλίων! 40 χρόνια δράσης στην Ελλάδα

Στις 27 Ιουνίου στην υπέροχη αυλή του κτιρίου των Ελλήνων Αρχαιολόγων θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα. Πολλοί από τους ιδρυτές του ελληνικού τμήματος υπήρξαν πολιτικοί κρατούμενοι και βασανισθέντες κατά την διάρκεια της επταετούς δικτατορίας και κατά την διάρκεια της φυλάκισής τους είχαν δεχθεί τη βοήθεια της Διεθνούς Αμνηστίας. Επέλεξαν να ανταποδώσουν αυτή την βοήθεια ιδρύοντας το ελληνικό τμήμα στις 27 Ιουνίου 1975.

27 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 20:30 (Facebook event)

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Θησείο, Ερμού 134

Dj Μανώλης Οικονόμου - Εν Λευκώ 87.7

Dj Idealkrush - radiobubble

Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.