Ο ALFREDO ROMANO ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, 16:27Εκτύπωση

Ο Alfredo Romano συναντά τη Διεθνή Αμνηστία στην Αθήνα

«Η Διεθνής Αμνηστία δουλεύει κατευθείαν πάνω στην άμεση πραγματικότητα, σε ζητήματα επίκαιρα με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού…..Η Τέχνη πάνω στην μνήμη»

(Alfredo Romano, 2013)

Tο δίκτυο «Ασφάλεια με ανθρώπινα δικαιώματα. Αστυνομική βία και αυθαιρεσία» του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σας προσκαλεί σε αντίστοιχη εκδήλωση/συζήτηση την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στο CAMP!.

Αφορμή η Έκθεση του ιταλού εικαστικού, Alfredo Romano, με θέμα «Una genarazione meno.Tra luci e ombre - Μια γενιά λιγότερη. Ανάμεσα στα φώτα και τις σκιές».

«Ευανάγνωστες στην τέχνη του Alfredo Romano είναι οι αναφορές στη Βυζαντινή Τέχνη, στην Ελλάδα, στο Μεσογειακό πολιτισμό. Τα πάντα μοιάζουν να ταλαντεύονται ανάμεσα στην καταβύθιση και την ανάδυση, την κατακρήμνιση και την αναγέννηση, την εκμηδένιση και τον καθαρμό, το φως και τη σκιά. Είναι μια ποιητική πικρή και άμεση. Ενσαρκώνει και μαρτυρεί το σπασμό που τραντάζει τη σύγχρονη κοινωνία. Έργο φορτωμένο με ένταση. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του καθενός μας», γράφει για τον Romano η Ιστορικός Τέχνης, Giorgia Romano.

Ο Alfredo Romano γεννήθηκε και ζει στις Συρακούσες της Σικελίας, και έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές αλλά και ομαδικές Εκθέσεις σε πολύ σημαντικές αίθουσες τέχνης και Μουσεία του κόσμου.

Για τα εγκαίνια της έκθεσης, σας προσκαλούμε  την επομένη ημέρα, Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στον ίδιο χώρο.

Πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου και Προβολής: τηλ. 210 3600628, εσωτ. 2, press@amnesty.org.gr

Συντονίστρια του Δικτύου, Μιμίκα Κριτσανίδου: τηλ. 6944 914851

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 19 - 21 Σεπτεμβρίου 2013, 14:00 - 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ευχαριστούμε θερμά το OMNIA TV για την παραγωγή του ραδιοφωνικού σποτ της εκδήλωσης.

Ο χώρος της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση του CAMP! (Ευπόλιδος 4 και Απελλού, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα, τηλ. 210 3247679, e: info@campoint.gr, campoint.gr)

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

 

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.