ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “PROUDLY AFRICAN & TRANSGENDER” - THE HUB EVENTS

19ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
10:00
Δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουνίου 2011, 19:18Εκτύπωση

 

Η Διεθνής Αμνηστία θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με το δικαίωμα στη σεξουαλική ταυτότητα και τη σημασία της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ως ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χρησιμοποιώντας την τέχνη ως μέσο ευαισθητοποίησης, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “Proudly African & Transgender” στο “The HUB Events” (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 210-3411009). Διάρκεια έκθεσης: 19/06/2011-31/07/2011 και 01/09/2011-30/09/2011. Ωρες: 10:00-19:00. Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε πρώτη φορά από το ολλανδικό τμήμα της οργάνωσης, στο Άμστερνταμ καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη, τη Σουηδία και την Βαρκελώνη, σε διάφορα φεστιβάλ και εκθέσεις.

Η έκθεση αποτελείται από 10 πορτρέτα διεμφυλικών ατόμων-ακτιβιστών που προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες της ανατολικής και νότιας Αφρικής. Η έκθεση αποτελεί μια πολιτιστική παρέμβαση για κοινωνική δικαιοσύνη, με τη μορφή πορτρέτων και τις ιστορίες 10 διεμφυλικών ακτιβιστών, οι οποίοι θέλουν να δείξουν τα πρόσωπά τους και να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για όσους παρευρεθούν να γράψουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την έκθεση και να στείλουν το δικό τους προσωπικό μήνυμα στους 10 Αφρικανούς ακτιβιστές. Το βιβλίο θα μεταφραστεί και τα κείμενα θα σταλούν στους ανθρώπους που απεικονίζονται στα πορτρέτα. Έτσι θα μάθουν πως η φωνή τους έφτασε μέχρι και τη χώρα μας καθώς επίσης και τον αντίκτυπο που είχε!

«Τα διεμφυλικά άτομα από την Αφρική παρέμεναν σιωπηλοί εδώ και πολύ καιρό. Ήμασταν αόρατοι, σαν να μην υπήρχαμε. Σήμερα, πολλοί από εμάς μιλάμε, δείχνουμε τα πρόσωπά μας, γράφουμε και εκφραζόμαστε ανοιχτά. Όταν ο κόσμος δει τα πορτρέτα μας, θα γνωρίζει πλέον ότι η Αφρική έχει διεμφυλικά άτομα και ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις στην ήπειρό μας» γράφει ο Victor Mukasa, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ουγκάντα.

Την έκθεση αυτή έχει επιμεληθεί η Gabrielle Le Roux, καλλιτέχνης και ακτιβίστρια, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη νότια Αφρική. Ως ακτιβίστρια έχει συνεργαστεί με οργανώσεις στη νότια Αφρική και σε άλλα μέρη του κόσμου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων και τον τερματισμό του ρατσισμού και της ομοφοβίας.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.