Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΡΦΑΝΑ" ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

28ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00
Δημοσιεύθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011, 14:16Εκτύπωση

Η Διεθνής Αμνηστία, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σας προσκαλούν στην παράσταση ΟΡΦΑΝΑ, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο Θέατρο του Νέου  Κόσμου (Κενρική σκηνή, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, ΦΙΞ, τηλ. 210-9212900).

Μετά από μεγάλο διάστημα που η θεατρική γραφή ήταν προσηλωμένη στο ιδιωτικό και στα υπαρξιακά ζητήματα δίνοντας κυρίως έμφαση σε φορμαλιστικές αναζητήσεις, φαίνεται ότι επιστρέφουμε σήμερα σ’ ένα θέατρο κοινωνικού προβληματισμού που κάνει την πραγματικότητα να εκρήγνυται επί σκηνής: όχι όμως πια με τη μορφή της ωμής βίας αλλά μέσω μιας αμείλικτης διαλεκτικής που αποκαλύπτει οριακές δραματικές καταστάσεις. Οι ρόλοι αντιστρέφονται, το θύμα γίνεται θύτης, η αγάπη οδηγεί στο μίσος, η συμπόνοια στην εξαπάτηση κι αυτή παίρνει συλλογικές διαστάσεις. Μια τέτοια αλληλουχία ανατροπών και ηθικών διλημμάτων στο εσωτερικό μιας οικογένειας παρακολουθούμε στα Ορφανά του βρετανού Ντέννις Κέλλυ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τους συνετλεστές της παράστασης εδώ (http://www.theatroneoukosmou.gr/season/orfana).

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ, μαθητικό/φοιτητικό 15 ευρώ

Τηλέφωνα για κρατήσεις:   210-8216468 (Αντρέας Γιολάσης)

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μπορείτε, ακόμη, να συμμετάσχετε στην ανοιχτή συζήτηση της Θεατρικής Λέσχης στις 19 Ιανουαρίου, 18:30, στο θέατρο STUDIO Μαυρομιχάλη με θέμα το συγκεκριμένο έργο.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.