ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «BENDA BILILI»

Δημοσιεύθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2010, 22:06Εκτύπωση

Η τοπική ομάδα 76 της Διεθνούς Αμνηστίας, που κάνει δράση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, διοργανώνει προβολή της ταινίας «Benda Bilili» την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στην αίθουσα ΙΡΙΔΑ του ΠΟΦΠΑ (Ιπποκράτους 15).

Η ταινία διηγείται την ιστορία μιας παρέας αστέγων από τους δρόμους Κινσάσα, που ζούσαν στο ζωολογικό κήπο της πόλης, καθηλωμένοι σε αναπηρικά καρότσια και διασκέδαζαν παίζοντας μουσική. Από το ξεκίνημα της μπάντας στους δρόμους και στις αλάνες και την ελεημοσύνη έξω από τα κλαμπ και τα εστιατόρια της πόλης, μέχρι την πρώτη τους ηχογράφηση, την καταξίωση και τις διεθνείς περιοδείες τους, μοιραζόμαστε μαζί τους ένα μοναδικό παράδειγμα υπέρβασης μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωής.

Το συγκρότημα Staff Benda Bilili είναι γνωστό στο κοινό της Αθήνας, καθώς έχει εμφανιστεί στο φετινό Kosmos Festival, ενώ η ταινία πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Μουσικές Ταινίες» στο φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας».

Είσοδος: ελεύθερη.

H Διεθνής Αμνηστία ευχαριστεί τον ΠΟΦΠΑ για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και την εταιρεία Feelgood Entertainemnt για την παραχώρηση της ταινίας.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.