ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «A PLACE WITHOUT PEOPLE»

Δημοσιεύθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2010, 19:59Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της «Απαιτούμε Αξιοπρέπεια», η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ "A Place Without People", την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Αίθουσα ‘Auditorium’, Σίνα 31, Αθήνα).

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του CineDoc, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την ΕΡΤ, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και την ANEMON Productions. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας.

Κόστος εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Πληροφορίες για εισιτήρια:>

Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Τηλ: 210 3398600

Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24

________

A PLACE WITHOUT PEOPLE

Του Ανδρέα Αποστολίδη // Ελλάδα |  2009 | 54'

H ταινία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκε ο τοπικός πληθυσμός της Τανζανίας από τις περιοχές Σερενγκέτι και Νγκόρονγκόρο, ώστε να δημιουργηθούν δύο από τα διασημότερα εθνικά πάρκα στον κόσμο. Εξερευνά τα στάδια ανάπτυξης των πάρκων, αλλά και το πώς τελικά η δυτική αντίληψη για τη φύση άλλαξε ριζικά το αφρικανικό τοπίο και την ίδια την τοπική κοινωνία. Η ταινία εστιάζει στους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους. Τους ανθρώπους που όχι μόνο αγνοούνται από το κράτος, αλλά και δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στη γη που τους ανήκει. Την ίδια γη που η τουριστική βιομηχανία καταστρέφει ανενόχλητη με ραγδαίους ρυθμούς.

Ταινία στα αγγλικά, Swahili & Hadza,  με ελληνικούς υπότιτλους

ΤΡΕΙΛΕΡ : http://www.youtube.com/watch?v=QrEmUjNhwyo

Το ντοκιμαντέρ είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της ANEMON PRODUCTIONS με την ΕΡΤ και την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και έλαβε το Grand Jury Prize στο διεθνές φεστιβάλ Green Film Festival της Κορέας. Έχει επίσης προβληθεί στα φεστιβάλ:  DOK Leipzig, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, One World Human Rights Film Festival, Prague, Docudays, International Human Rights Film Festival/Kyiv, ETHNOCINECA, Ethnographical and Documentary Filmfest Vienna, CinemAmbiente Environmental Film Festival, Torino

Προβολή ντοκιμαντέρ: «A Place Without People»
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.