ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουνίου 2010, 00:00Εκτύπωση

Η αγγλόφωνη τοπική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας μας συστήνει σε ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα προβληματιστούμε και θα συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες του κόσμου, τα θέματα της οικονομικής εκμετάλλευσης, της παιδικής εργασίας και της κλειτοριδεκτομής, στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτους 15, Αθήνα). Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 20:00: «Στα Σύνορα του Κόσμου», Μάικλ Γουίντερμποτομ

Μεγάλη Βρετανία, 2002, 90'

Το έργο καταγράφει την ιστορία δύο αφγανών εφήβων. Ξεκινά με την απόδρασή τους από ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Πακιστάν και συνεχίζεται στο δρόμο των λαθρεμπόρων γνωστό ως " δρόμο του μεταξιού. "

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 20:00: «Ο εφιάλτης του Δαρβίνου», Χιούμπερτ Σόπερ

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που, μέσα από το εμπόριο της πέρκας της λίμνης Βικτόρια, μας μιλά για την οικολογία, την εκμετάλλευση της Αφρικής και την πολιτική.

Όλες οι ταινίες, εκτός από τα «Σύνορα του Κόσμου» , όπου θα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι, θα προβληθούν στα αγγλικά. Μετά από κάθε ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσκεκλημένους που ειδικεύονται στα συγκεκριμένα θέματα, επίσης στα αγγλικά. Θα προσφερθεί αναψυκτικό.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.