14+1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

09ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18:00
Δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2022, 13:47Εκτύπωση

Ημερομηνία: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα Διεξαγωγής:18.00-20.00 

Μαθητές και Μαθήτριες από όλη την Ελλάδα συζητούν για την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του τύπου. Διαδικτυακή Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος "Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα". 

Η Ελευθερία της Γνώμης και η Ελευθερία της Έκφρασης αποτελούν απαράγραπτους όρους για την πλήρη ανάπτυξη του ατόμου, καθώς και τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία. Αυτές είναι στενά συνδεδεμένες, με την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου να αποτελούν το εχέγγυο για την ανταλλαγή και ανάπτυξη των απόψεων. Υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, ελευθερία του λόγου, ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα; Τι συμβαίνει στην καθημερινότητα; Τι συμβαίνει στο σχολείο; Στις τάξεις; Στην αυλή του σχολείου; Στα αθλήματα και στις εξωσχολικές δραστηριότητες; Στο παιχνίδι; Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Στο Instagram; Στο TIK-TOK; Στο σπίτι;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα" χρηματοδοτείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε εδώ ζωντανά την εκδήλωση:

 

https://www.facebook.com/live/producer/1283940865723854/

14+1 Ερωτήματα για το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Έκφρασης
Event
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.