«ΑΝΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ»

26ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18:00
Δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2022, 12:45Εκτύπωση

Στo πλαίσιo του 13ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Ντοκιμαντέρ και με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, το Ethnofest, η Διεθνής Αμνηστία και οι ακτιβίστριες/στές του Δικτύου Φύλου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας, αναλαμβάνουμε δράση για τα δικαιώματα των των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Τα αιτήματα για ισότητα και ελευθερία, όπως και ο διαρκής αγώνας για ορατότητα, τροφοδοτούν τις διεκδικήσεις και τις δράσεις μας, με επόμενο σταθμό τη θεματική προβολή της ταινίας

«Ανθίζοντας στην άσφαλτο – Germino pétalas no asfalto».
(Βραζιλία, 2022, 80’)
Σκηνοθεσία: Coraci Ruiz, Julio Matos

O Τζακ ξεκινάει τη διαδικασία φυλομετάβασης, ενώ η Βραζιλία βουτάει σε ένα κύμα ακραίου συντηρητισμού. Μέσα από αυτή τη βαθιά απεικόνιση του Τζακ και των φίλων του, αποκαλύπτεται ένα τρυφερό δίκτυο γεμάτο στοργή και αλληλεγγύη που ανθεί παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

------------------------------------------------------------------------------

Η διαδρομή της φυλομετάβασης του Τζακ ενώνεται με τους αγώνες της Yren και της Mariana, τρανς γυναικών από την Παραγουάη, που διεκδικούν να αναγνωρίζονται νομικά ως αυτές που είναι και την υπόθεσή τους έχει αναλάβει η Διεθνής Αμνηστία στον φετινό Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων.

Αντίστοιχα ενώνεται και κάθε μικρή και μεγάλη μάχη των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των υποστηρικτριών/τών δικαιωμάτων ανά τον κόσμο μέχρι κάθε άτομο να απολαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων του ελεύθερα.

Προλογίζουν: Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου, Υπεύθυνη Ακτιβισμού Διεθνούς Αμνηστίας
Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα, Συντονίστρια Δικτύου Φύλου Διεθνούς Αμνηστίας

πότε: Σάββατο 26 Νοεμβρίου
ώρα έναρξης: 18:00
πού: Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ, Στοά Κοραή
τιμή εισιτηρίου: 5€, 3€ (φοιτητικό, ανέργων)

Υπογράψτε εδώ την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για την υπόθεση της Yren & της Mariana https://www.amnesty.gr/.../paragoyai-diamartyrontai-gia...

«Ανθίζοντας στην άσφαλτο»
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.