ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: NΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ DYING TO DIVORCE/ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

26ΑΠΡΙΛΙΟΥ 202228ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αποθήκη 1 | Λιμάνι Θεσσαλονίκης
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες Προβολών: 26 -27 και 28 Απριλίου 

Τόπος διεξαγωγής:  Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ώρα: 19:30

Είσοδος: ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφόριες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Ειρήνη Τσολάκη στο 6978875961 και Μαριάνα Λεονταρίδου στο 6944791114.

Δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 2022, 11:40Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου

Κινηματογραφικές προβολές για την έμφυλη βία σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν κινηματογραφικές προβολές του βραβευμένου από τη Διεθνή Αμνηστία ντοκιμαντέρ «Dying to Divorce / Πεθαίνοντας για ένα Διαζύγιο» (2021) της Chloe Fairweather.  

Ημερομηνίες Προβολών: 26 -27 και 28 Απριλίου 

Τόπος διεξαγωγής:  Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ώρα: 19:30  Διάρκεια ταινίας 1h22min

Είσοδος: ελεύθερη

Η ταινία «Dying to Divorce / Πεθαίνοντας για ένα Διαζύγιο» της Chloe Fairweather οδηγεί τους θεατές στην Τουρκία όπου η έμφυλη βία και οι πολιτικές εξελίξεις απειλούν σημαντικά τις δημοκρατικές ελευθερίες. Μέσα από προσωπικές ιστορίες, γυρισμένες σε διάστημα 5 ετών, η ταινία δίνει μια μοναδική οπτική για τον αγώνα των γυναικών στη σύγχρονη Τουρκία.

Η Τουρκία, μετά την αποχώρησή της από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, συνθήκη-ορόσημο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, αφήνει εκατομμύρια γυναίκες εκτεθειμένες με τους κακοποιητές τους να μένουν ατιμώρητοι.

Μία στις τρεις γυναίκες στην Τουρκία έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία με τον αριθμό των γυναικοκτονιών να αυξάνεται συστηματικά. Όμως, ορισμένες γυναίκες αντιστέκονται. Η Ipek Bozkurt, μια θαρραλέα δικηγόρος, αμφισβητεί τους μισογυνιστικούς μηχανισμούς, ζητώντας τη δικαίωση των θυμάτων και την καταδίκη των θυτών.Μαζί με μια ομάδα ακτιβιστριών/ακτιβιστών, η Ipek αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε δύο επιζώσες επιθέσεων έμφυλης βίας: την Arzu, παντρεμένη στα 14 της και την Kubra, επιτυχημένη παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Η Ipek αγωνίζεται όχι μόνο ενάντια σε ένα προκατειλημμένο νομικό σύστημα αλλά και σε μια ολοένα και πιο καταπιεστική κυβέρνηση. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, οι αντιφρονούσες φωνές καταπνίγονται, με αποτέλεσμα η Ipek, όπως και χιλιάδες άλλοι δικηγόροι, να φοβάται τη 

Amnesty International Award-Best Film - 23ο Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2021

Για περισσότερες πληροφoρίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ειρήνη Τσολάκη (6978875961), Μαριάνα Λεονταρίδου (6944791114).

Ευχαριστούμε θερμά το Νεανικό Πλάνο για την χορηγία

Θεσσαλονίκη: Nτοκιμαντέρ Dying to Divorce/Πεθαίνοντας για ένα Διαζύγιο
Dying to Divorce
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.