8 ΜΑΡΤΗ: ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ & ΕΜΦΥΛΗ ΓΛΩΣΣΑ

09ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Ερμού 112, Πάτρα, πολυχώρος mosaic
ΧΑΡΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις 4 Μαρτίου 2022, 15:37Εκτύπωση

Για την 8η Μάρτη, συζητάμε στην Πάτρα για τα γυναικεία δικαιώματα και τους αγώνες του σήμερα!

Σε μια καθημερινότητα που ολοένα και περισσότερο γεννά την ανασφάλεια και τον φόβο για όλες και όλους, τα δικαιώματα όσων βιώνουν συστημικές ανισότητες βάλλονται διπλά. Απέναντι σε όλα αυτά, δεν μπορούμε να σιωπούμε, επιδιώκουμε να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα, αλλά και να οραματιστούμε μαζί την αλλαγή που επιδιώκουμε να έρθει.

Γι’ αυτό συναντιόμαστε και αναλαμβάνουμε δράση μέσα από μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όσα μας απασχόλησαν και θα μας απασχολούν έως ότου καθεμιά μας να απολαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων της, ελεύθερη και ασφαλής. Με γνώμονα τη συμπερίληψη και την ορατότητα, ενώνουμε τις φωνές μας για τις κοινωνικές ανισότητες, τον γλωσσικό σεξισμό, την έμφυλη ανάγνωση θεσμικών ζητημάτων, τη συναίνεση, όπως και την έμφυλη βία.

Συζητάμε για όλα αυτά από κοινού με τη Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας, την «Ομάδα trA 10+1», τις καλεσμένες ομιλήτριες, καθώς και όσες και όσους μοιράζονται τα ίδια όνειρα με εμάς για έναν κόσμο ισότητας.

Tετάρτη 9 Μαρτίου, 19:00 στον πολυχώρο mosaic Ερμού 112 - Πάτρα

Ομιλήτριες:
- Αγγελική Αλβανούδη, κοινωνιογλωσσολόγος, Α.Π.Θ.
- Μαρία Σιάτου, δικηγόρος, μέλος  της Γυναικείας Συλλογικότητας
- Ιωάννα Φωτοπούλου, μέλος Διεθνούς Αμνηστίας, Τοπική Ομάδα Πάτρας

Στο τέλος της εκδήλωσης-συζήτησης, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό δρώμενο με τίτλο «Femicide» από την «Ομάδα trA 10+1» σε σκηνοθεσία Μάρως Γαλάνη.

8 Μάρτη: Θεσμικό πλαίσιο, συναίνεση & έμφυλη γλώσσα
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.