"ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ" - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

01ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Cinemarian, Σισμάνη 16, Αθήνα 117 43 Νέος Κόσμος – Αθήνα
ΧΑΡΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, 14:57Εκτύπωση

Σε συνεργασία με το Cinobo και το Cinemarian, το Δίκτυο Προσφυγικού-Μεταναστευτικού της Διεθνούς Αμνηστίας, διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Τα χελιδόνια της Καμπούλ», θέλοντας να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γύρω από όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν.

Η ταινία αποτυπώνει την ιστορία δύο ζευγαριών που προσπαθούν να ζήσουν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου, όπου οι πορείες και τα πεπρωμένα τεσσάρων ανθρώπων μπλέκονται με έναν τραγικό τρόπο κάτω από τον ουρανό μιας πόλης στην οποία, ακόμη και τα χελιδόνια αναζητούν την ελευθερία. Τα δικαιώματα των γυναικών, οι ελευθερίες σε καιρό εμπόλεμων συγκρούσεων μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και θέτουν δυναμικά ερωτήματα στο σήμερα. 

Τα «Χελιδόνια της Καμπούλ» είναι ένα πανέμορφο animation φιλμ, που εξυμνεί την αγάπη και την ελευθερία, μα πάνω απ’ όλα πραγματοποιεί, τιμώντας το πρωτογενές του υλικό, ένα καίριο σχόλιο για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Τα χελιδόνια της Καμπούλ" - Προβολή ταινίας
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.