ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ"

27ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
16:00
Δημοσιεύθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021, 15:10Εκτύπωση

Το Δίκτυο Προσφυγικού-Μεταναστευτικού του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και η πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα «We Need Books» ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Στόχος μας, μέσα από το παιχνίδι και τα δημιουργικά εργαστήρια, τα παιδιά να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους, να μάθουν για τις ταυτότητες και την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, να μοιραστούν τις ιστορίες εκείνες που μας ενώνουν απέναντι σε κάθε διάκριση και αδικία.

Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπως και παραμύθια ή στιγμές της καθημερινότητάς μας, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη σε αυτό το ταξίδι, μαζί με το βιωματικό παιχνίδι και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μικρών μας φίλων.

 

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια σε αυτή την κατεύθυνση, ένα για τις ηλικίες 5-7 ετών και ένα για τις ηλικίες 8-12 ετών. 

Στο πρώτο εργαστήριο, που θα διαρκέσει από τις 16:00 έως τις 17:30, θα ασχοληθούμε με το δικαίωμα της ταυτότητας, της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης. Θα γίνει διαδραστική ανάγνωση και δραματοποίηση του παιδικού παραμυθιού του Ed Vere «Πώς να είσαι λιοντάρι».

Στο δεύτερο εργαστήριο που θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 20:00 θα προσεγγίσουμε τη σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού, και συγκεκριμένα την απαγόρευση των διακρίσεων, αξιοποιώντας θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, αυτές του θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού. 

Συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

 

* Λόγω των μέτρων για τον Covid19, η συμμετοχή στα εργαστήρια θα πραγματοποιείται κάθε φορά με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, γι’ αυτό σας προτρέπουμε να κλείσετε θέση συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί!

Βιωματικά εργαστήρια: "Τα δικαιώματα όλων των παιδιών σε πρώτο πλάνο"
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.